Jeg ville høre om nogle har erfaringer og evt. råd, med at flytte til Sverige også arbejde i Danmark?

Her tænker jeg særligt på:

  • Hvilket ting skal man havde overvejet før man gøre det?
  • Hvilket områder skal man bare undgå i Sverige?
  • Hvilket sider kan man bruge til led efter lejeboliger, samt hvad skal man passe på bed leje af bolig?
  • Hvad er prisen på et Øresundskort ca.? (Jeg har prøvet at finde det på DSB hjemmeside, men de henviser hele tiden til deres app og min telefon er i stykke i øjeblikket -.-)
  • God råd, som I ville ønske i havde, da i flyttede

Grunden til jeg kigge mod Sverige er en blanding af økonomi (København er sgu ikke billigt), et ønske om at komme tæt på natur, som ikke er en græsplæne, samt ønske om at prøve at bo i udlandet for evt. kunne flytte til et andet land end Danmark og Sverige

Ser frem til at høre fra jer

    • Andreas
      link
      69 months ago

      Gråtande ansikte

      • Andreas
        link
        59 months ago

        Varför är du här? Svenskar är inte tillåtna på danska Feddit vet du.

          • Andreas
            link
            28 months ago

            Nä, orkar inte resa så långt söderut, ska bara sitta hemma med näven knuten i fickan.

    • @RedFoxDKOP
      link
      49 months ago

      Jeg ville da hellere ikke havde noget imod at bo i Norge, desværre er I fjeldaber for langt fra Danmark modsat syd Sverige :P

  • @SorteKaninMA
    link
    5
    edit-2
    9 months ago

    Hvad er prisen på et Øresundskort ca.? (Jeg har prøvet at finde det på DSB hjemmeside, men de henviser hele tiden til deres app og min telefon er i stykke i øjeblikket -.-)

    Det afhænger vist af hvor du rejser fra og til. Jeg prøvede at taste Malmö C og København H ind og det blev til 1700 .

    Bortset fra det har jeg desværre ikke meget erfaring med den slags. Du kunne eventuelt prøve at spørge et sted på Feddit.nu (svensk instants), fx !chatt@feddit.nu.

    • @RedFoxDKOP
      link
      49 months ago

      Super tak - så på en normalt 5 dags arbejdes uge, giver det omkring 80 kr (også skal man lige lægge kørselsfradaget med, da der er et særligt fradrag for Øresundsbroen). Det lyder ikke ligefrem dårligt - særligt ikke hvis jeg skulle flytte vest eller syd for København.

      Tak for henvisning til det svenske feddit, men tænke mere at høre fra dansker, da jeg tænker de nok bedste kunne fortælle om system og overvejelserne, end en svensker (ligesom vi nok hellere ikke en skid forstand på immagation system her i Danmark) :)

  • Andreas
    link
    49 months ago

    Om du bor i Sverige men pendlar till Danmark för jobbet måste du bo i Malmö och där finns det ingen natur utom gräsmattor heller. Områden du vill undvika i Sverige heter “utsatta områden”, här finns en 2021 lista över dem. På blocket.se och qasa.se hittar man hyresboenden. Se upp för andrahandshyror.

    Vart ska du flytta efter Sverige, är det bara pga höga levnadskostnader?

    OBS: Jag bor inte i södra Sverige och snackar ur röven för det mesta

    • @Swedneck@discuss.tchncs.de
      link
      fedilink
      39 months ago

      man kan väl ändå bo i helsingborg också? Visst, inte lika många jobb men det borde ju ändå gå att hitta något, och så får man ju pendla med färja vilket är kul.

      sen skulle jag väl aldrig någonsin leta lägenhet på blocket, det gör man på hemsidor för lokala hyresföretag.

      • Andreas
        link
        18 months ago

        Vet inte om hyresföretag i Malmö/Helsingborg och har inga rekommendationer. Det gick hyfsat bra för mig på Blocket men jag kontaktade inte hyresvärdarna som hade lagt upp annonser, bara skapade en profil där och väntade på att bli kontaktad. Håller med om att man inte skriver till hyresvärden på Blocket, de blir spammade av hundratals meddelanden i timmen och kommer ignorera dig.

    • @RedFoxDKOP
      link
      39 months ago

      “utsatta områden” lyder mere som en pæn måde at sige “Du er sindsyg, hvis du flytter derhed”, men tak for listen og linkes.

      Angående naturen delen, så er det lang tid siden jeg har været i Malmø (jeg regner også med at tage derover snart igen), men set i forhold til hvordan det er i København, så virker det meget mere grønt…

      Angående hvorfor jeg kigger på at flytte til Sverige, er primært 2 ting: 1. leve omkostninger og 2. prøve at bo i et andet land end Danmark. Man kan sige det er et “babyskridt” og forsøge at leve i et andet land, uden det er så fjernt igen.

      Jeg arbejder i ikke langt fra CPH Airport, så derfor kan det virke logisk at kigge mod Øst, da jeg ellers skal igennem hele København hver dag, for bare at komme til arbejde