• ArcticDaggerOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    12 days ago

    Jeg er i bund og grund enig, men det er netop processen som Carlos Monteiro (opfinderen af NOVA-klassificeringen/ultraforarbejdet mad) mener, at vi bør have fokus på. Jeg tror måske, at sandheden ligger lidt i mellem. Jeg tror, at den industrielle forarbejdning af vores mad gør det så appetitligt, at vores abehjerner ikke kan finde ud af at holde igen

    • krydret_ismaskine
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      edit-2
      12 days ago

      I sidste ende er det dog indholdet der er afgørende, uanset hvilken proces der er anvendt. Det er ikke afgørende om man har processeret meget eller lidt, 100g sukker er 100g sukker, vitaminer er vitaminer, mættet fedt er mættet fedt.

      Ved at sætte så stort fokus på om processen er minimal eller avanceret, fjerner man fokus fra det der rent faktisk betyder noget, nemlig ernæringsprofilen.

      Du kan sagtens lave mad fyldt med fedt, salt og sukker der går direkte i abehjernen og er voldsomt usundt, med minimale processer og århundreder gamle præ-industrielle metoder.

      I virkeligheden tror jeg det handler om pseudovidenskabelig “return to tradition”-ideologi.