256 kr* leveret til døren

*

*medlemspris. Ellers 285kr + 29kr til pakkeriet.

Medlemsskab koster 700 kr om året og giver gratis levering og pakning. Køb 11 gange på et år og det er tjænt hjem.

.

Vi er hjemme hos os begyndt at bruge Aarstiderne da jeg er blevet træt af kvaliteten i de danske supermarkeder og de sindsyge mængder af plastik alle mine frugt og grønt skal pakkes ind i (især økologiske vare er mega slemme).

Hvad med jer. Hvordan er jeres indkøbsvaner i forhold til frugt og grønt?

Selv handler jeg altid ind efter følgende model

  • dansk økologisk
  • dansk
  • EU økologisk
  • EU
  • økologisk frugt.
  • andet kun om nødvendigt ellers undvære.

Jeg prioriterer på denne måde med økologi først for at undgå sprøjtegifte og så derefter handle lokalt for at minimere CO2 til Transport. Dette er ikke baseret på en masse data, men blot en antagelse om at tingene hænger sådan samme. Jeg er spændt på at høre om i prioritere anderledes eller ud fra noget mere databaseret.

Jeg har indtil videre købt 3 forskellige frugt og grønt kasser hos Aarstiderne og været rigtig godt tilfreds både med prisen og især kvaliteten som er langt over hvad man ellers kan få i supermarkederne. Jeg er også glad for at få nogle mere spændende lokale vare som jeg ellers ikke lige selv havde tænkt på at købe eller vare som slet ikke kan købes, så som Catalogna salat og et kæmpe fennikel med hele toppen på begge fra Danmark som jeg ellers ikke ville have haft mulighed for at købe andre steder.

Tingene er heller ikke pakket ind i en hel masse plastik. Jeg er af den overbevisning at når tingene pakkes ind i plastik er der også et lidt usynligt madspild fordi hvis en enkelt citron eller løg i et net er blevet dårligt så smides hele nettet bare ud, eller også er jeg tvunget til at købe store mængder som jeg ikke kan nå at bruge inden det bliver dårligt. F.eks hvem skal bruge 2kg løg på en gang? Jeg ved godt at argumentere er at grøntsager kan holde sig længere når de er pakket ind, men for fanden da, mine citroner og hvidløg behøver det da ikke og det samme for et kålhoved.

Derudover er jeg ærgerlig over af at mange vare som kan dyrkes i Danmark stadig importeres fra langbortistan i store mængder så så som løg, gulerødder, forårsløg, kål, rødbeder etc. I netto er virkelig mange vare ikke danske og af tvivlsom kvalitet.

Hvordan er jeres oplevelse og har i prøvet grøntsags kasserne fra Aarstiderne?

  • TDCNOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    2 months ago

    Når jeg nævner sprøjtemidler så er det faktisk ikke for min egen skyld. Ved godt at mængden vi spiser er så lille det er ligegyldigt… Jeg tænker faktisk mest på miljøet og de dyr som lever (eller ikke lever længere) der hvor der sprøjtes. Det kan ødelægge økosystemet og drikkevandet.

    • Limfjorden
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      6
      ·
      2 months ago

      Økologi stiller også krav til den mængde antibiotika dyr kan få, hvis de er syge. Så Økologiske dyr bidrager også mindre til at skabe antibiotika resistente bakterier.

      • TDCNOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        5
        ·
        2 months ago

        Fedt, det er godt at vide.