Nu er det muligt at købe en Framework laptop her i Danmark. Hvis man ikke kender Framework, så laver de laptops ud fra filosofien om at brugeren selv skal kunne opgradere og reparere sin laptop, som den eneste (efter hvad jeg ved) producent. De tilbyder endda en DIY version, hvor man selv kan bygge den, og selv skaffe dele som RAM, lagerplads og operativsystem. De er desuden meget linux-venlige, til dem der skulle være interesseret.

Min egen laptop har efterhånden nogle år på bagen, og jeg har overvejet at skifte den ud, så det er meget muligt at jeg køber en Framework snart.

  • @Grippler
    link
    2
    edit-2
    3 days ago

    Pessimisten i mig siger, at frameworks modeller pga. den modulære struktur med mange stik-forbindelser, ikke holder lige så godt som f.eks. en T-serie, på trods af lignende prisniveau. Min gamle ThinkPad L-serie holdt i 10år og den har været med på et par cykelstyrt (den ene gang faldt jeg oven på den endda), er tabt flere gange end jeg kan tælle og er generelt ikke blevet passet på overhovedet.

    • @Klorofyl
      link
      23 days ago

      Har haft tre thinkpads, og ingen af dem er blevet kasseret fordi de ikke virkede. De er bare blevet forældede. Det er virkelig et godt produkt. Thinkpads er virkelig også et gennemprøvet produkt. Lenovo ved hvad de laver og har mange års erfaring at trække på. Hvis jeg skal punge 10-15k ud på en ny maskine, så napper jeg den jeg har mest tillid tid, med mindre der virkelig er tunge argumenter for det andet produkt.