• @SorteKaninOPMA
    link
    317 days ago

    Men hvor skal pengene komme fra til den slags forbedringer? Det er jo ikke fordi staten lige har fundet nogle ekstra milliarder nede i bunden af kisten - vent… /s

    • @Klorofyl
      link
      417 days ago

      Måske ville det endda være billigere at gå tilbage til at bruge “specialklasser” som man gjorde før inklusionsparadigemet. Eller hvis der ikke var 28 børn i hver klasse, ville færre børn måske udvise adfærd der giver foranledning til et specialpædagogisk tiltag. Børn med adhd eller ASF kan blive alvorligt syge af at blive placeret i en normal klasse. Der er alt for meget støj og for mange indtryk. De kan ende med at blive så stressede at de bliver reelt psykisk syge, hvilket ender med at blive rigtig dyrt og er mega træls for selve barnet, der ender med at stoppe skolegang i mange år.

      • @farsinuce
        link
        316 days ago

        at de bliver reelt psykisk syge

        Altså følgesygdomme/komorbiditet som depression og angst?

    • @farsinuce
      link
      2
      edit-2
      16 days ago

      Midlerne tages vel stadig ud af de enkelte folkeskolers egne budgetter for hvert barn, der har brug for støtte (inklusionsmodellen fortsat, som jeg forstår det). Det giver skolens ledelse inticament til ikke at tilbyde hjælp, når pengene enten skal række til X antal “problembørn” eller til en lærerstilling.