På min søns skole vil nogle drenge gerne rappe “plastik” af pind. Er der nogen metode til at fjerne vokalen, sådan at de kan rappe over en instrumental version?

Jeg kan måske sample små bider via audacity, men nogle der gives noget nemmere/bedre i dag?

Pft

  • @SorteKaninMA
    link
    32 months ago

    Alt hvad der sker førhen er blevet destruktivt lagt sammen inden det modtages af lytteren.

    At udlede vokalen af et lydspor fra et færdigt spor svarer til at spørge: Hvad består tallet 7 af?

    Jojo, jeg er helt med på at sådan rent teoretisk er informationen væk og du kan ikke genskabe den uden at lave gætteri. Men man kan jo gætte meget når det kommer til musik, det er jo trods alt rytmisk og gentagende i stor grad. :)

    For at tage dit eksempel med 7, så svarer det jo lidt til at vi ved at det består af en sum i det her tilfælde og vi allerede ved at den ene del af summen er 3, så kan man godt udlede med noget gætteri at resten af summen er 4. Hvis lydsporene var tilfældig støj og uden nogen sammenhænge så kunne man selvfølgelig ikke gøre den slags gætteri.

    Men nu skal jeg nok tie stille så jeg ikke rammer flere ømme punkter 😅

    • @bstix
      link
      English
      2
      edit-2
      2 months ago

      Jo, jo man kan godt optage “lyden af musikken uden vokal” og trække den fra “lyden med vokal” og så få et facit som skulle være “vokal”, eller omvendt. Det svarer til almindeligt støj isolation. Det svære er at finde et sted i musikken hvor den er identisk bortset fra vokalen, fordi der altid er et overlap. Generelt så vil det fjerne for meget på den måde.