• @EvilCartyen
    link
    74 months ago

    Jeg tror egentlig det er alvorligt ment, idéen med at der er træer i vejsiden er fra før bilernes tid hvor det var vigtigt at kunne gå i skyggen. Og de er farlige når der er uheld, så det giver mening at man fjerner dem hvis man kun tænker på sikkerhed.

    Anyway, jeg har ikke den store holding til træer i vejsider. Jeg synes vi skal omlægge 20% af landbrugsjorden til skov, men det behøver ikke være op til vejen for min skyld :D

    • LimfjordenOP
      link
      dansk
      44 months ago

      Og de er farlige når der er uheld, så det giver mening at man fjerner dem hvis man kun tænker på sikkerhed.

      Jeg forstår ikke helt hvad du mener med at de er farlige når der er uheld? Mener du hvis en bil kører ind i et træ? Eller at træet vælter? Vejtræer beskytter fodgængere (og hvis vejen er indrettet rigtigt cyklister) fra biler der kører galt og op på fortovet/cykelstien, så kan ikke se hvorfor de er farlige.

      idéen med at der er træer i vejsiden er fra før bilernes tid hvor det var vigtigt at kunne gå i skyggen.

      Det er da stadig vigtigt at kunne gå i skyggen. Alle kører ikke rundt i biler, og andelen er folk der gør skal nedsættes så vi kan leve sundere og mere bæredygtigt. Især med den projicerede ca. 2 graders opvarmning som vi står til at få i år 2100, er det super vigtigt med skygge.

      Anyway, jeg har ikke den store holding til træer i vejsider. Jeg håber jeg har overbevist om hvorfor vejtræer er vigtige, mindst ligeså vigtige som skov.