Er der nogen her i fællesskabet der har erfaring med at dræne et køleskab?

Alt tyder på, at det der lille hul inde i køleren er blokeret af smuds, og jeg har forsøgt at fjerne blokeringen med sådan et piberenser-lignende aggregat man bruger til at rense gummislanger med, men den møder ret hård modstand ret hurtigt.

Det vedhæftede billede er for at illustrere hvilket hul i køleskabet jeg mener.

Jeg har læst mig frem til, at det kan være fordi at kondensen i slangen er frosen, hvilket stemmer meget godt overens med, at bunden af vores køleskab indeholder en lille sø, på et leje af is.

Nogle foreslår at man skal hælde en del varmt vand ned igennem det lille lortehul, men jeg ville høre om der er nogen herinde der har andre gode forslag til hvordan man kan fikse den slags?

Det skal siges, at vores køleskab er indbygget i væggen, og jeg kan ikke lige gennemskue om jeg kan tage det ud fra væggen, uden at ødelægge noget. Vi bor i lejebolig, så er ret opsat på ikke at smadre noget.

  • @letrasetOP
    link
    34 months ago

    Så kan jeg komme med en lille opdatering på mit “dræne køleskab”-projekt.

    Det var nogle gode råd @farsinuce@feddit.dk (og vores AI overlords) og @SorteKanin@feddit.dk kom med, men det endte med at jeg slet ikke behøvede at gøre det så besværligt for mig selv.

    Jeg havde nemlig fejldiagnosticeret problemet, da min slangerenser (den piberenser-lignende ting) viste sig ikke at være lang nok til, at kunne konstatere hverken det ene eller det andet som årsag til blokeringen.

    Anywho, jeg kontaktede udlejer som foreslog at gøre de ting jeg selv havde gjort, og som jeg lige havde skrevet at jeg havde gjort, så det var mægtig hjælpsomt (som jeg forventede), og derfor købte jeg et sæt til at dræne køleskabe (https://www.amazon.co.uk/dp/B0CHML2425), og brugte den lange “drain snake” med et børstehovede til at skubbe hvad end det var der blokerede, ud af systemet.

    Det var alt hvad der skulle til, det var heldigvis ikke frosent, så jeg slap for den helt store afrimning denne gang (:

    • @farsinuce
      cake
      link
      2
      edit-2
      4 months ago

      Banzai!

      Tak for køleskabsopdatering.