Heldigvis har jeg ikke lagt mærke til det her, men når jeg af og til stikker snuden ind på det danske reddit, så får jeg ondt i sjælen over hvordan folk snakker til hinanden. Har i andre også lagt mærke til at tonen har ændret sig på jeres færd gennem nettet?

  • @bstix
    link
    English
    48 months ago

    Jo, det er blevet værre.

    Der er muligvis en sammenhæng til corona epidemien, som på uforklarlig vis har resulteret i mere aggressiv adfærd generelt og at befolkningen er blevet dummere. Det gælder også selvom de ikke har haft sygdommen. Det er altså ikke hverken sygdommen eller vaccinen, men den ændring som er sket i samfundet undervejs.

    Jeg tror det er stresssymptomer, der gør at folk får kortere til handling, herunder også i sproget. Om det er corona eller ej, så er der sket mere i løbet af de sidste tre år end der gjorde i de forrige ti. Så bliver man lidt ligeglad.

    Men hvordan ændrer man på det?

    • @deczzz@lemmy.dbzer0.com
      link
      fedilink
      17 months ago

      Vi smutter og bruger Lemmy. Mange er måske bange for at brugerbasen ikke er stor nok men personligt vil jeg hellere have 10% af brugerbasen fra reddit end en alle de ligegyldige og grimme kommentarer. Diskussioner bliver ikke nødvendigvis bedre af mængden af deltagere.

      • @bstix
        link
        English
        17 months ago

        Jo jo det er jo dejligt at bruge Lemmy selv, men jeg er stadigvæk bekymret for den udvikling der sker på Facebook og Reddit mv., som jo desværre påvirker en stor del af befolkningen.

        De fleste af mine bekendte lurker kun på sociale medier fordi de er direkte bange for at blive svinet til offentligt. Der er altså mange voksne mennesker som ikke tør sige deres mening offentligt, fordi tonen er blevet så hård. Det er nærmest blevet tabu i mine vennegrupper at poste noget som helst på Facebook, fordi det kun er galninge som skriver derinde.

        Det er ikke mit personlige problem, som jeg kan løse ved bare at skride. Det er et samfundsproblem. Det ville være passende hvis de rigtige nyhedsmedier brugte lidt tid på at oplyse befolkningen bedre i stedet for timelange vejrudsigter og sport sport sport.