Hej alle Reddit-flygtninge!

Dette er en kort, og simpel, introduction til hvordan i nemt kan finde og interagere med andre instanser på Lemmy netværket.

Søgning efter Communities

Feddit er blot én af instanserne på Lemmy, og selvom der er flere Communities på feddit.dk (se liste her), så kan det være rart at kunne deltage i de store communities på fx. lemmy.ml eller beehaw.org.

For at søge efter andre Communities, skal i først gå til feddit.dk/search, eller klikke på søge-ikonet øverst til højre i navigationsbaren.

For at kunne søge efter Communities på andre instanser, er det vigtigt at vælge “Communities” i drop-down bjælken, samt ændre knappen til “All” i stedet for “Local”.

Sidst kan man skrive navnet på det Community man vil søge efter.

I dette eksempel vil vi prøve at finde Technology.

De links der kommer frem, er Communities fra andre instanser, og klikker man på deres navn, kommer man nu ind på Communitiet igennem feddit.dk

NB; Hvis du søger efter et specifikt Community, på en anden instance, og den ikke automatisk kommer frem i resultaterne, skal du søge efter !<community>@<instance>.

I dette tilfælde ville det være !technology@lemmy.ml.

Dette vil automatisk hente Communitiet ind på feddit.dk’s instance.

Subscribe til Communities

Finder man et Community man gerne vil subscribe til, skal man først tilgå det gennem feddit.dk, og derefter klikke på knappen til højre i info-boxen.

Når man har gjort dette vil opslag blive vist på ens startside, hvis man vælger “Subscribed” i stedet for “Local”.

 • @President_PyrusM
  link
  dansk
  6
  edit-2
  1 year ago

  Ligesom på reddit kan man linke til andre communities. Dette gøres ved at formatere teksten som et markup-link: [tekst der vises](/c/community@instance)

  For eksempel vil [asklemmy](/c/asklemmy@lemmy.ml) blive til asklemmy. Altså et link til asklemmy her på feddit.dk. Linket vil også fungere for personer fra en helt tredje lemmyinstance, fx beehaw.

  EDIT: Dog virker det til at links internt i lemmy ikke virker ordentligt i Jerboaappen. Dog er mobilbrowserversionen af lemmy ganske fin, så personligt tror jeg at jeg holder mig til den for nu.

  • Ben
   link
   dansk
   61 year ago

   Et follow up tip er at lemmys markdown også virker for billeder og gifs.
   Et lille eksempel billede:
   syntaksen er næsten samme som links: ![](link-til-billde.gif)
   Man kan også se hvordan kildeteksten ser ud, ved at klikke på de tre prikker og derefter det sidste ikon (view source)