Hej alle Reddit-flygtninge!

Dette er en kort, og simpel, introduction til hvordan i nemt kan finde og interagere med andre instanser på Lemmy netværket.

Søgning efter Communities

Feddit er blot én af instanserne på Lemmy, og selvom der er flere Communities på feddit.dk (se liste her), så kan det være rart at kunne deltage i de store communities på fx. lemmy.ml eller beehaw.org.

For at søge efter andre Communities, skal i først gå til feddit.dk/search, eller klikke på søge-ikonet øverst til højre i navigationsbaren.

For at kunne søge efter Communities på andre instanser, er det vigtigt at vælge “Communities” i drop-down bjælken, samt ændre knappen til “All” i stedet for “Local”.

Sidst kan man skrive navnet på det Community man vil søge efter.

I dette eksempel vil vi prøve at finde Technology.

De links der kommer frem, er Communities fra andre instanser, og klikker man på deres navn, kommer man nu ind på Communitiet igennem feddit.dk

NB; Hvis du søger efter et specifikt Community, på en anden instance, og den ikke automatisk kommer frem i resultaterne, skal du søge efter !<community>@<instance>.

I dette tilfælde ville det være !technology@lemmy.ml.

Dette vil automatisk hente Communitiet ind på feddit.dk’s instance.

Subscribe til Communities

Finder man et Community man gerne vil subscribe til, skal man først tilgå det gennem feddit.dk, og derefter klikke på knappen til højre i info-boxen.

Når man har gjort dette vil opslag blive vist på ens startside, hvis man vælger “Subscribed” i stedet for “Local”.

 • pomfritten
  link
  fedilink
  arrow-up
  2
  ·
  edit-2
  1 year ago

  Jeg har forsøgt at følge disse instruktioner. For nogle instanser virker det, for andre ikke, og jeg kan ikke lige gennemskue forskellen.
  Eksempel:
  Jeg scroller igennem https://browse.feddit.de/ hvor jeg finder https://lemmygrad.ml/c/shitposting.
  Fra https://feddit.dk/search søger jeg derefter på “!shitposting@lemmygrad.ml” men får “Ingen resultater.”?

  Edit:
  Jeg har opdaget at https://lemmy.ml/c/shitposting også findes, og den kommer også frem ved søgning på “!shitposting@lemmy.ml”.

  • Andreas
   link
   fedilink
   arrow-up
   4
   ·
   1 year ago

   För att ge lite kontext är lemmygrad ett forum för tankies, det vill säga extrema kommunister som stödjer Stalin, Lenin, Mao och liknande. De blockeras av merparten av Lemmy-instanser eftersom det är inte ovanligt att deras användare uttrycker stöd för Ryssland i det ukrainska kriget och nekar folkmordet i Kina i nyhetstrådarna. Deras /c/shitposting är alltså inte det du ska förvänta dig av /r/shitposting på Reddit utan kommunistiskt vinklade memes.

  • SorteKaninMA
   link
   fedilink
   arrow-up
   4
   ·
   1 year ago

   Lemmygrad er på den blokerede liste (se “Servere”-linket i bunden). Derfor finder du den ikke. Det er en ret ekstrem instans så vidt jeg har forstået (og selv kan se), rent politisk set. Jeg er åben for at diskutere hvilke servere der skal være blokerede, men det kræver en bred konsensus synes jeg.

   • pomfritten
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Lemmygrad er på den blokerede liste

    Beklager, det vidste jeg ikke noget om.

    Jeg er åben for at diskutere hvilke servere der skal være blokerede

    Det var slet ikke det jeg spurgte om.