• EvilCartyenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    23 days ago

    Jeg har sat en dansk instans af flohmarkt op - enn form for fødereret markedsplads. Idéen er vist at man laver mindre instanser til fx et villakvarter, en by, en haveforening, og så kan man føderere med hinanden i det omfang det giver mening.

    Anyway, der er ikke mange instanser oppe at køre, så min instans dækker hele Danmark. Hvis i skulle have lyst til at sætte en lokal instans op og gerne vil føderere med brugt-bazar.dk så sig til :)

    • Assensvej
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      23 days ago

      MitID verifikation er super godt mod svindel, tænker du det bliver en mulighed?

      • EvilCartyenOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        6
        ·
        23 days ago

        Det tror jeg næppe, det er jo ikke specielt udviklet til Danmark. Men intentionen er nok også at man mødes irl og udveksler.

        Jeg er nu ikke bange for svindel, er aldrig forsøgt svindlet på dba eller andre steder. Højst et skambud engang imellem. Nogle gange har jeg betalt halvdelen når varen er sendt, den anden halvdel når den er modtaget - og omvendt når jeg er sælger.

        Det er jo FOSS, så man kan jo altid bidrage med ny funktionalitet hvis man har lysten og evnerne. Jeg håber personligt der kommer kategorier og lokaltion på brugere snart, men det er jo et spm om at det skal tages i brug også.

  • Fugtig Fisk
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    23 days ago

    Super fedt! Noget af det som jeg savner allermest ved Facebook er marketplace! Noget af det som Facebook virkeligt har for sig, i modsætning til DBA eller lignende, er at folk er der i forvejen.

    Måske det kunne være fedt at have en mirror eller feed af den danske flogmarkt på feddit.dk, eller en slags krydsdeling så man ikke aktivt skal over og tjekke om der er noget der kan friste?

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      edit-2
      22 days ago

      Måske det kunne være fedt at have en mirror eller feed af den danske flogmarkt på feddit.dk

      Pointen med federated services som Lemmy og Flohmarkt er jo netop at de kan snakke sammen uden at denne slags mirrors er nødvendigt. Dvs ideelt set skulle man gerne bare kunne se posts fra Flohmarkts som posts i Lemmy (ligesom du kan se posts fra andre services der snakker ActivityPub som posts i Lemmy, selvom den service ikke også er Lemmy).

      Desværre understøtter Lemmy ikke den slags posts som Flohmarkt producerer - mere præcist så understøtter Lemmy ikke posts der ikke er postet i et fællesskab. Så der er et potentiale for at det kunne virke sammen (de snakker jo begge ActivityPub), men Lemmy understøtter det ikke som det er nu.

      • Fugtig Fisk
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        22 days ago

        Aha. Det vil sige at lemmy kan heller ikke vise mastodon?

        • SorteKaninMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          edit-2
          22 days ago

          Lemmy kan godt vise Mastodon-posts (aka “toots”) som er skrevet i et fællesskab eller som kommentar i et fællesskab (altså et svar til en Lemmy-kommentar). Men du kan ikke se toots som står for sig selv og du kan heller ikke følge enkelte brugere. Du kan i Lemmy heller ikke lave enkeltstående indlæg uden for fællesskaber.

          Jeg er ikke sikker på hvor meget af dette der bare ikke er udviklet endnu og hvor meget som er decideret designvalg. Ikke at understøtte posts uden for fællesskaber giver en vis moderationsfordel, da moderation derved deles op i fællesskaberne. Enkeltstående indlæg uden for fællesskaber kan kun modereres af administratorer, og så skal man have mange admins til at moderere dem.

          Men ja, Lemmy er ikke feature complete på det her punkt kan man vel sige.

          • EvilCartyenOP
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            22 days ago

            En mulig løsning var måske hvis man som flohmarkt-admin kunne vælge et bestemt fællesskab at federere til - det burde være ret nemt. Det skulle sf nok være et man havde moderatorprivilegier i.

          • Fugtig Fisk
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            22 days ago

            Ok super og tak. Det er ret informativt! Selv om jeg vist stadig ikke helt har forstået det endnu😅

    • EvilCartyenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      22 days ago

      Enig :) Jeg ved dog ikke hvordan man får det til at ske, så vidt jeg ved er der ikke noget frontend-extensibility for lemmy-instanser?

      Hvis der er noget jeg skal gøre ift. sitet så sig til…