• Underbroen
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 month ago

    Feck nu af med de vikingemuseer! Jeg bliver så træt… Uanset hvor i landet man tager hen er der en kæmpestor Vikingeudstilling, som desperat forsøger at vride et eller andet ud af nogle stolpehuller og få fund, som ikke fortæller noget nyt. For at kompensere for manglende indhold henter man så Jim Lyngvild ind til at lave nogle spekulative billeder. Vi bliver simpelthen nød til at få fokus på en en anden periode snart. Venlig hilsen en træt 16-1700-tals historiker.

    • EvilCartyenOPM
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      edit-2
      1 month ago

      Et bymuseum der udforsker Aarhus gennem historien kunne være fedt - evt. i etager, hvor hver etage er en epoke.

      • Underbroen
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 month ago

        Enig! Det er lidt det de har lavet i Den Gamle By, hvor man kører ned med elevatoren og går igennem historien. Men der er ikke en etage til hver epoke: der er massiv fokus på perioden fra industrialiseringen og fremefter hvor Århus blev rigets anden by.

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Det er vel sådan en turisme-ting. I Danmark kender vi allerede rigeligt til vikingetiden og behøver nok ikke endnu et museum omkring det. Men for turister der kommer til Danmark er vikinger vel the shit. Det er jo den mere unikke historiske periode i Danmarks historie (siger jeg, uden at vide det). Så det er sådan et museum man bygger for at tiltrække flere turister.

      • Underbroen
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 month ago

        Ja det er givet en turismeting og det er givet den mest unikke periode i Danmark (om end man kan diskutere hvor unikt det er at handle og plyndre udenfor høstsæsonen), men det er også et marked, som nemt kan mættes, hvis det er med turister for øje. Jeg kan ikke undgå at tænke, at et museum til 500 mio i Århus uvægerligt vil trække turister fra specielt Jelling men også Fyrkat. Det er ikke fordi turisme er et fuldstændig zero-sum game, men der er nok et loft for hvor mange kulturhistoriske turister Danmark generelt tiltrækker. Det vil skade randområderne og styrke de større byer. Fortæller min indre pessimist mig.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    1 month ago

    Bygningens udseende er ikke på plads endnu.

    Det var da heldigt, for den der “visionsskitse” ser godt nok deprimerende ud.

    Måske er jeg bare arkitektonisk gammeldags, men jeg synes virkelig moderne arkitektur er kedelig og uinspireret. Jeg synes den der skitse af udseendet og det historiske fotografi siger det meget godt:

    Skitsen:

    Historisk fotografi:

    De gamle bygninger har dybde og detaljer. De har vinduer i forskellige faconer. De har søjler, buer, spir og spiraler.

    “Visionsskitsen” er jo kun en skitse, men alligevel - den er flad, ensformig, med rette vinkler og lige linjer. Det ligner til forveksling noget jeg kunne have bygget i Minecraft (og jeg er ikke særlig god til at bygge pæne ting i Minecraft).

    Jeg ved godt det bare er en skitse, men jeg synes stadig det siger noget om moderne arkitektur at den slags skitse former en “vision” for hvordan det kunne se ud. Det er sørgeligt.

    • EvilCartyenOPM
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Vi må jo se hvad det ender med, og om det bliver til noget. Jeg er egentlig ikke afvisende overfor at lave store torv om, så det er lidt mere hyggeligt og reelt set ender med 3 torve. Men ja, det skal helst ikke ende med at være en af de byggerier der kun bliver halvt realiseret…