• EvilCartyenOPM
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Det er jo et spørgsmål som er svært at svare på :) Jeg synes der er store forskelle på cider - fra det søde til det tørre, fra den ene æblesort til den anden, fra den ene stilart til den anden - men om du synes det samme er jo svært for mig at vide.

    Jeg foretrækker min cider helt helt tør & med champagnebobler og det er det jeg selv laver. Men grundlæggende er det jo fermenteret æblejuice, og det er det, det smager af.

    Edit:

    • Fransk cider er typisk temmeligt sød og har en relativt lav alkoholprocent på måske 3-5%
    • Engelsk cider er typisk tør og har en højere alkoholprocent på ca. 5-9%
    • Spansk/asturisk cider er typisk vildgæret, næsten uden bobler, og har en markant eddikeagtig smag

    Der er masser af variation, men muligheden for at SMAGE de her cidere er meget begrænset i DK. Det er blandt andet derfor jeg selv laver det; det er næsten ikke til at få god cider for penge herhjemme og udvalget det kriminelt dårligt.