• EvilCartyenOPM
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Nu laver jeg selv cider, bare til eget forbrug om man så må sige, og det kan godt anbefales at gå i gang med den slags :)

    • MildlyArdvark
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Jeg får indimellem lyst til cider, men jeg ender altid skuffet. Kan cider smage anderledes end det der halvfermenterede noget der minder lidt om råden frugt med brus?

      • EvilCartyenOPM
        link
        fedilink
        arrow-up
        6
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Det er jo et spørgsmål som er svært at svare på :) Jeg synes der er store forskelle på cider - fra det søde til det tørre, fra den ene æblesort til den anden, fra den ene stilart til den anden - men om du synes det samme er jo svært for mig at vide.

        Jeg foretrækker min cider helt helt tør & med champagnebobler og det er det jeg selv laver. Men grundlæggende er det jo fermenteret æblejuice, og det er det, det smager af.

        Edit:

        • Fransk cider er typisk temmeligt sød og har en relativt lav alkoholprocent på måske 3-5%
        • Engelsk cider er typisk tør og har en højere alkoholprocent på ca. 5-9%
        • Spansk/asturisk cider er typisk vildgæret, næsten uden bobler, og har en markant eddikeagtig smag

        Der er masser af variation, men muligheden for at SMAGE de her cidere er meget begrænset i DK. Det er blandt andet derfor jeg selv laver det; det er næsten ikke til at få god cider for penge herhjemme og udvalget det kriminelt dårligt.