• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    Micp at 2024-01-31 05:36:39+00:00 ID: ko8t3lp


    Må medier ikke have holdninger? Holdning og handling hører sammen. Uden den ene er den anden ikke meget værd.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      BroderMibran at 2024-01-31 07:28:43+00:00 ID: ko93xh9


      Jo da, og så måske ikke alligevel…

      De fleste medier vil gerne holde deres holdning så neutral som muligt. Ved at stå fast i midten, kan man appellere til såvel den ene som den anden sIde, uden rigtig at tabe nogen af siderne.

      Når et medie så til gengæld vælger en side, så får den også mærkatet højreorienteret eller venstreorienteret hvilket appellere mere til folk med holdninger i den retning. Og hvor man vinder folk til den side som ikke havde interessen før, da man nærmest var neutral, så taber så nok også en del fra den anden fløj.

      Tror ikke dette er så udbredt herhjemme, men i Amerika er der blade og decideret tv stationer der ynder at proklamere hvilken side de hører til, og står (stolt) fast på det.

      Men når det er sagt er der altså ikke ligefrem en regel som sådan set forbyder medier at have en holdning/mening.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        Qwernakus at 2024-01-31 07:34:04+00:00 ID: ko94e0i


        Jeg tror man skal være skeptisk over for ideen om en neutral politisk position. Hvis man placerer sig i midten har man også taget en holdning, nemlig den at midten er korrekt eller i hvert fald mere korrekt end ekstremerne. Man tager udgangspunkt i status quo, og så bliver man også ansvarlig for status quo.

        Stadig ofte en god idé. Men en midterposition er ikke en neutral position, ikke mere end at Moderaterne og Radikale Venstre er mere neutrale end Enhedslisten og Liberal Alliance.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          8 months ago

          BroderMibran at 2024-01-31 07:52:13+00:00 ID: ko95xli


          Jo men dem som vælger at de ikke vil have en holdning, vil være neutrale for så vidt at det er muligt, og man vil geografisk placeret dem midt hvis de skulle placeres, og det er samme position som den gruppe du taler om men de er i midten fordi at de memer at de hører til der frem for at være neutrale…

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      Slibestenenen at 2024-01-31 12:09:45+00:00 ID: ko9rdsm


      Man “må” jo alt indenfor lovens rammer.

      Jeg synes det er dårlig stil at dække en sag som presse, og så direkte blande sig i den således at man selv bliver part i sagen. Men man “må” jo godt gøre ting som jeg synes er dårlig stil.

      Du skriver “Holdning og handling hører sammen.” Men dermed kan du ikke bare ophæve forskellen imellem at have en holdning og foretage en handling.

      Så kan vi snakke om lovligheden i at stille en trailer med lort foran folks huse. Rent lavpraktisk forestiller jeg mig at der er brudt en regel eller 2, selvom det måske ikke er århundredets forbrydelse. Og man “må” ikke bryde regler.

      Men i det hele taget synes jeg din retoriske “driblen” for at sidestille fordømmelse af EB’s handlinger med at “de ikke må have en holdning” er latterlig.