• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    MadsenFraMadsenOgCo at 2023-11-01 16:36:41+00:00 ID: k7dun58


    Men igen: det en efterretningstjeneste laver er pr. definition hemmeligt. Det kan man ikke bare fortælle offentligheden om. Hvis forsvarsministeren er øverste chef for FET, betyder det jo at han sidder på nogle hemmeligheder han ikke kan fortælle sine vælgere.

    Vi har indflydelse på udenrigspolitikken ved at vælge nogle politikere som vi stoler varetager vores interesser bedst muligt.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      danubis2 at 2023-11-01 16:43:38+00:00 ID: k7dvs1k


      Hvordan skal vi stole på at de varetager vores interesser, hvis politikerne som er i opposition til den måde det bliver gjort på, ikke kan påpege hvad der er galt?

      Udenrigspolitik og sikkerhedspolitik er pr. definition politiske emner. Danmark og danskerne er ikke bundet til en bestemt politik her, der skal derfor kunne være åben diskussion omkring emnet.

      Hvis politikerne mener at forsvarsministeren, statsministeren, justitsministeren og udenrigsministeren ikke skal kunne røbe hemmeligheder (når de mener det er i danskernes interesse), så må se vel lade vær med at udråbe andre folkevalgte til de stillinger. Der er over 4mio voksne danskere, det må kunne lade sig gøre at fylde disse poster med folk, hvis primære opgave ikke er, at repræsentere danske borgere.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        MadsenFraMadsenOgCo at 2023-11-01 16:49:00+00:00 ID: k7dwno9


        Diskussionen er vel så åben som den kan være - vælgerne ved hvad de forskellige partiers udenrigs/sikkerhedspolitiske program er, og hvad de vil kæmpe for hvis de får magten. Jeg tænker da at de fleste ved at vi f.eks. vil få en mindre USA-venlig politik hvis Ø får regeringsmagten, f.eks. Det ændrer bare ikke på, at der er ting der ikke kan diskuteres offentligt - om vi skal have hemmelige agenter i Syrien, præcis hvilke efterretninger vi deler med USA, osv. Eller, det kan selvfølgelig diskuteres, men hvis vi skal lægge en liste af hemmelige agenter åbent frem, vil det jo bare betyde at den liste er tom, og hvis alle efterretninger vi får af amerikanerne skal offentliggøres betyder det at vi ikke får nogle efterretninger. Sådan er det med hemmelige ting.

        Hvad ville det ændre at forsvarsministeren ikke var folketingsmedlem? Det forstår jeg ikke. Man diskuterer jo f.eks. også sager i Udenrigspolitisk Nævn, bestående af MF’ere, som ikke må refereres uden for møderne.