Familiens el ladcykel motor stod af for et par måneder siden og efter en del tovtrækkeri med forhandleren, er det stadig ikke lykkedes os at få dem til at tage det på reklamations retten, men det er en anden historie.

Kunne måle på den 3 fasede motoren at en af sensoren var stået af via en guide jeg fandt på nettet, så jeg bestilte straks et par nye sensorer på ebay. Sensoren er den lille tre benet sorte dims på 5mm med rød ledning på, vist på billedet. Sensoren skal måle om der er strøm på fasen og skulle gerne skifte mellem 0v og 5v når man drejer mototen/hjulet baglæns, den stod bare fast på 4.8v.

Efter levering skilte jeg motoren af, jeg vidste at det var sensoren på den blå fase der var stået af fra tidligere, fik den loddet af og sat en ny på. Til mit held lykkedes det faktisk at reparere motoren, så nu er den bedre halvdel glad igen og jeg er lidt stolt over at kunne fixe det selv.

En ny sensor koster 2 euro. En ny motor koster minimum 1000 kr + montering på hjul, så dejlige penge at spare og nu ved jeg hvordan den kan fixes frem over.

  • @SorteKaninMA
    link
    91 year ago

    efter en del tovtrækkeri med forhandleren, er det stadig ikke lykkedes os at få dem til at tage det på reklamations retten

    Name and shame? Jeg skal da i hvert fald ikke købe fra dem i fremtiden.

    Og virkelig sejt fixet!

    • @KlumzOP
      link
      8
      edit-2
      1 year ago

      Forhandleren er wildenburg.dk / el-ladcykler.dk, vi har brændt nallerne på dem. De har den ene og den anden forklaring på hvorfor de ikke kan skaffe reservedele hjem, kan ikke anbefales.

  • @drkt
    link
    6
    edit-2
    5 months ago

    deleted by creator

    • @KlumzOP
      link
      3
      edit-2
      1 year ago

      Enig, de fleste el cykler er lavet af billig Kina skrammel, har også formået at fixe controlleren til samme el cykel, det var en MOSFET der var brændt af, det er ikke noget at sige til når at man ser den indvendige konstruktion og samling af sådan en, virkelig billig lavet.

      Vidste ikke at der var så stor forskel på batteri prisen, der er sgu nogen der skummer fløden.

    • @Cheesebaron
      link
      31 year ago

      Jeg er meget glad for min e-cykel og har kørt næsten 4000 km uden problemer med motor eller batteri. Det der irriterer mest er de udvendige gear, som konstant skal justeres, for ellers hopper den gear over eller kammer over når man træder hårdt i pedalerne.

      Så kan personligt godt anbefale Bosch motor. Men de er ikke billige 🫰

      • @ragusa
        link
        2
        edit-2
        1 year ago

        Bagskifteren burde ikke skulle justeres så ofte, men den kan godt være lidt træls at få rigtig. Jeg stiller nok min 3-4 gang om året. Kan dine kæde være slidt? Når den er slidt bliver den for lang, og så begynder den at hoppe over tænder og det bliver mere besværligt at skifte gear. Efter 4000 km burde den højst sandsynlig være død.

        • @Cheesebaron
          link
          11 year ago

          Det er egentlig kun gear 7 og 5 den gør det i resten er helt fint. Det kunne også være tænderne er ved at blive slidt på netop de gear. Men godt tip med kæden, jeg vil lige få checket om den har fået strukket sig.