En sporvognstur gennem Aarhus’ gader, set fra vognstyrerens førersæde. Turen starter ved M. P. Bruuns Gade, hvor sporvognen krydser Bruuns Bro og kører ind på Banegårdspladsen. Der klippes, og nu kører den op ad Søndergade. Den krydser Skt. Clemens Bro på Søndergade og kører forbi Aarhus Domkirke. I slutningen af klippet drejer den ind på Store Torv. Hverdagslivet folder sig ud langs ruten.

  • President_PyrusA
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Jeg har egentlig aldrig tænkt over at man lavede dobbeltrettede sporvognsspor nogen steder. Men det var jo nok nemmere i en tid hvor man ikke skulle kæmpe med biltrafikken samtidig, og så sparer man jo også mange penge på det.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Den måde den er speedet op på for det til at se lidt “Charlie Chaplin”-komisk ud :P

    Vildt som folk går i så pænt tøj. På en eller anden måde ser folk høfligere ud? Måske bare pga. tøjet.

    • EvilCartyenOPM
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Så vidt jeg husker er det fordi man dengang optog film med et kamera med håndsving, så FPS var ikke præcist. Typisk lå FPS på 17-19. Senere standardiserede biograferne FPS på fremviserne til til 24, og derfor ser det ud som om det er speedet op :)

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Ah interessant. Jeg gad vide om man kunne analysere videoen for at finde frem til de originale frames og dermed opnå den korrekte FPS, også når FPS ikke er konstant.