Artiklen omhandler en ny studie, der viser sundhedsfordelene ved at spise fermenteret kål, såsom surkål. Studien fandt, at fermenteret kål kan beskytte tarmvæggen mod betændelse forårsaget af en usund kost. Denne beskyttelse skyldes metabolitterne, der dannes under fermenteringen, og som har en gavnlig effekt på tarmsundheden.

  1. Sundhedsfordele: Fermenteret kål indeholder metabolitter, der beskytter tarmen mod betændelse, hvilket er forbundet med forskellige sundhedsproblemer, herunder autoimmune og betændelsessygdomme.

  2. Studiets resultater: Studien analyserede over hundrede forbindelser i ekstrakt fra fermenteret kål og fandt, at disse forbindelser understøtter tarmsundheden. Både hjemmelavet og købt fermenteret kål viste tilsvarende beskyttende effekter.

  3. Ekspertudtalelse: Professor Oluf Borbye Pedersen, der er ekspert i menneskets metabolisme, understreger vigtigheden af at inkludere fermenterede fødevarer i den daglige kost. Han fremhæver, at fermenterede fødevarer, herunder kefir og fermenteret te (kombucha), bidrager til en sund tarmflora.

  4. Praktiske råd: Artiklen anbefaler at inkorporere fermenterede fødevarer som surkål, kefir og fermenterede mejeriprodukter i dagligdagen for at understøtte tarmsundheden.

  5. Fremtidig forskning: De næste skridt i studiet omfatter menneskelige forsøg for at bekræfte de gavnlige effekter af metabolitterne fra fermenteret kål, når de inkluderes i almindelige kostvaner.

  • Tralle
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    23 hours ago

    Fermenterede mejeriprodukter aka syrnede mejeriprodukter ?

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      22 hours ago

      Nej, kefir (fermenteret) og ikke A38 (syrnet) osv., som jeg forstår det.

      • Tralle
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        edit-2
        21 hours ago

        Nu hoppede jeg lige i kaninhullet. At syrne er en fermentering.

        Om forfatteren mener alm syrnede produkter som yoghurt, skyr, olign aner jeg ikke.

        EDIT: Nu læste jeg lige artiklen :) det er fordi kefir kulturen er specielt sund, indeholder flere gode svampe og bakterier. Kefir er en symbiotisk kultur mellem gær og bakterier, du kan udover det folk kender som kefir, som er mælkebaseret, også fermentere sukkerholdige drikke med det.