• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    18 months ago

    dolle (OP) at 2023-11-10 08:12:17+00:00 ID: k8mdlrt


    Det var heller ikke sådan ment, at jeg var imod alle tiltag der forsøger at reducere folks brug af alkohol, cigaretter eller narkotika, selvom det nok var det indtryk mit indlæg gav. Jeg synes at rygeforbud på skoler og i det offentlige rum er godt, mest fordi det beskytter alle dem der ikke har valgt at ryge, men også fordi det gør at børn og unge ikke bliver eksponeret for cigaretter i en sammenhæng hvor de ikke kan vælge det fra. Afgifter og forbud af salg til mindreårige er også helt fint, det afholder ikke dem der gerne vil og er gamle nok til at købe det, det gør det bare dyrere for dem, hvilket også kan være med til at dække de samfundsudgifter der kan være ved det.

    Men det specifikke forbud her er jeg imod, da jeg ikke synes at det opnår nogle af de positive effekter ved de andre forbud jeg nævnte. Festerne er ment som et alternativ til privat druk, og det at forbyde dem tror jeg ikke vil føre til at færre unge bliver eksponeret for alkohol ligesom et rygeforbud mod cigaretter på skoler f.eks. vil.

    Og principielt er jeg også som udgangspunkt imod en paternalistisk syndhedspolitik med total kriminalisering af ting der kan være usundt for den enkelte, men som ikke skader andre. Det er fint med tiltag der kan reducere efterspørgslen, men at kriminalisere brugere af cannabis og narkotika er jeg f.eks. imod, og jeg synes også at det delvist skulle være lovligt at sælge det, dog med kraftig regulering. Det er dog en separat diskussion i forhold til posefester, og vedrører en langt mindre del af befolkningen.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      18 months ago

      Astroels at 2023-11-10 08:20:19+00:00 ID: k8me8bn


      Fed kommentar!

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        18 months ago

        dolle (OP) at 2023-11-10 08:21:19+00:00 ID: k8meb76


        Tak! :). Og i lige måde! Din kommentar fik mig faktisk også til at reflektere lidt mere over om mit synspunkt om posefester egentligt var konsistent med resten af mit syn på sundhedspolitikken.