Jeg har en af de ejendomme hvor grunden er mere værd end hele ejendommen. Lidt over 300.000 kr. Synes det er lidt mærkeligt at VS ikke har indlagt et insanity check på vurderingerne inden de blev offentliggjort. Fx hvis 5.5 hektar vurderes til over 60 millioner.

Min grund er blevet vurderet til at være over 2.2 mio værd, hvilket er mere end jeg selv betalte for hele ejendommen for 6 år siden. Jeg er selvfølgelig ikke enig i vurderingen og har tænkt mig at forsøge at klage.

  • @bstix
    link
    English
    210 months ago

    Min ligger umiddelbart lavere end jeg ville forvente. Ejendommen står til det jeg oprindeligt betalte plus hvad jeg har forbedret.

    Grundens vurdering er firedoblet I forhold til tidligere vurderinger, så det ser da lidt mærkeligt ud, men personligt ville jeg faktisk vurdere grunden til at udgøre en endnu større del af den samlede værdi, pga. beliggenheden og stor potentiel bebyggelsesprocent. Altså salgs-potentialet i min ejendom er primært at man kan rive huset ned og bygge meget stort i midten af en by.

    Når din grundværdi er højere end ejendommens, så er det måske fordi den udnyttes “bedre” end den er nu. De tager altid den højst mulige værdi, dog minus 20%.

    Der kan findes dokumenter som i praksis forhindrer en bedre udnyttelse, men som de ikke har set på ved vurderingen.

    DR har en guide til det her: https://www.dr.dk/nyheder/penge/se-om-skattevaesnet-har-styr-paa-skatten-din-grund