Uf, den er ikke god.

Azero har desværre i løbet af natten til fredag den 18-8-2023 klokken 04 været udsat for et ransomware angreb, hvor kriminelle hackere har lagt alle systemer ned. Hjemmesider, e-mail-systemer, kundesystemer, vores kunders hjemmesider mm. Alt. Et indbrud der har lammet Azero fuldstændigt, og som også rammer vores kunder hårdt.

Idet vi ikke kan og ej heller ønsker at imødekomme de kriminelle hackeres økonomiske krav om løsesum, har Azero’s IT hold og eksterne eksperter arbejdet på højtryk på at få overblik over skaderne, og over hvad det var muligt at genskabe.

Det har desværre vist sig umuligt at genskabe mere data, og størstedelen af vores kunder har dermed mistet alt data hos os. Det gælder alle vi på nuværende tidspunkt ikke har kontaktet.

Hackingangrebet er meldt til politiet.

  • @Grippler
    link
    1
    edit-2
    10 months ago

    Jeg betvivler ikke hvordan det er sluppet ind overhovedet…men hvordan de har formået at have en inficeret server som de overhovedet ikke vidste var ramt af ransomware inden de tilslutter den er mig lidt en gåde. Man opdager trods alt rimelig hurtigt at man ikke har adgang til sine filer fordi de bliver krypteret.

    Det tager trods alt tid for ransomware at kryptere filerne på disken, det er ikke noget der sker på et splitsekund med hele serveren.

    • @SorteKaninMA
      link
      110 months ago

      Man opdager trods alt rimelig hurtigt at man ikke har adgang til sine filer fordi de bliver krypteret.

      Jeg tror ikke ransomwaren begyndte at kryptere før den fik adgang til det interne net. Så de opdagede det ikke før det var for sent.

    • @vandlaas
      link
      110 months ago

      Lockbit 2.0 fra 2021 æder 100 TB på en nat (under 8 timer) på en standard-maskine med 8 kerner og 16 GB RAM. Del det ud på alle servere og så ser man hurtigt data er væk.

      Derudover kan der gå længe fra de er blevet hacket til ransomwaren er aktiveret. Den har måske ligget der i måneder og ventet på at blive aktiveret. Vi ved det ikke og mine gæt er lige så gode som andres.