Går og lejer med tanken om at få mig et domænenavn som jeg kan bruge til emails, home server og måske en lille simpel offentlig hjemmeside med lidt oldschool html. Lige nu bruger jeg bare Duckdns og så vpn og ip adresser til alt mit home server, men det ville være fedt hvis jeg kunne få sat traefik op med noget reverse proxy til mine containere.

Jeg er ved ikke rigtig hvor jeg skal starte med at købe domænet. Har læst mig til at webhosting.dk skulle være stedet for domæner til indkøbspris og så bruge Cloudflare til DNS men aner ikke om det er den rigtig vej at gå for mig?

Det skal helst bare være så simpelt som muligt. Er det ikke noget med at man kan koble sit domæne på sin Gmail så man bruger Gmails servere, men med sit eget domæne? Igen så er jeg helt grøn på det her område og mangler lidt en god solid guide at starte med som gennemgår køb af domænet, ssl og lets incrypt etc.

Håber der er nogen herinde som kan hjælpe mig igang.

  • polakkenak
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    3
    ·
    3 days ago

    Jeg mindes at muligheden for at bruge dit eget domæne ved gmail (uden en “workspace” konto) er begrænset til POP3/IMAP og SMTP, så du skal have en fungerende mailkonto et andet sted hvis du skal have en løsning hvor du kan både sende og modtage mails.

    Hvis du selv vil hoste email i en container, skulle docker-mailserver være ganske udemærket. Der kan være en del arbejde i at hoste sin egen mailserver, da du selv skal opdatere finjustere dit spam-filter, og selv skal håndtere de mail-udbydere som aviser dine emails. Undersøg grundigt om din IP-blok er i “good standing” inden du bruger tid på at sætte mail-server op. Jeg betaler for mail ved Proton. Delvist fordi de har et godt omdømme blandt brugerne og delvist fordi de er blevet om til en non-profit, hvilket giver noget stabilitet ift. at de ikke bliver opkøbt. Direktøren har dog været ude med nogle dårlige kommentarer.

    Mit eget homelab består af en mini-pc der kører:

    • truenas scale til styring af containers
    • Caddy til reverse proxy
    • pihole til DNS, som også indeholder mine interne domænenavne
    • gluetun til at integrere VPN i mit homelab Alle mine filer er delt på netværket fra en synology NAS fra 2014.

    Valget er faldt på truenas fordi docker er godt integreret i deres community “apps” samtidigt med at de ikke afholder dig fra at bruge docker direkte. Mange andre virtualiserings-platforme (f.eks. proxmox) forudsætter at du kører docker i en VM, hvilket giver nogle hovedpiner hvis du f.eks. skal dele din GPU/APU med jellyfin/plex.

    Jeg har opsat mine docker services som et sæt compose filer, da jeg synes det giver et bedre overblik og betyder jeg kan afprøve større ændringer på en anden maskine, og kopiere ændringen over når jeg er tilfreds.

    SSL er leveret af Let’s Encrypt gennem DNS challenges, da de interne domænenavne ikke ellers kan få udstedt et gyldigt SSL certifikat. Det var ret ligetil at sætte op med Caddy.