• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    ElderRimmer at 2023-08-28 06:34:38+00:00 ID: jy24wuq


    “Jeg tror det er naivt at tro at bare man legaliserer hash, så vil narko- eller banderelaterede konflikter blive færre. Hvis man tvinger bander ud af hash-handlen, så vil de søge over i andre ting “

    Næppe, men det gør de mister en kæmpe og relativt nem indtjening.

    De har allerede fingrene i andre ting. Det er der de tjener resten af deres penge, fordi man legalisere hash vælter folk næppe ud på gaden og skal have en luder og et sug på crackpiben i stedet nu hvor hash er “lovligt”

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      docatron at 2023-08-28 07:41:15+00:00 ID: jy29v8f


      Næppe, men det gør de mister en kæmpe og relativt nem indtjening.

      Og den indtjening vil de så søge andre steder hen for at få og der vil blive kamp mellem banderne for markedsandele på de områder, som i forvejen er meget mindre end hashmarkedet.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        holliups at 2023-08-28 08:53:23+00:00 ID: jy2f1v4


        Ja, men der vil også være færre bander. Hvis vi pludselig gjorde det ulovligt at sælge cigaretter til folk, vil de firmaer de primært har fået deres indtægt via cigaretter gå konkurs. Nogle vil måske kunne overleve hvis de også sælger andre produkter, fx nikotin vape-pens eller noget i den stil. Men da der ikke er et marked at sælge til, vil der også være færre sælgere.

        Det samme kommer til at gøre sig gældende her. Når hash bliver legaliseret, er der ikke noget marked de kan sælge til længere. Derfor vil mange folk og deres arbejdskraft inden for det ‘fag’ blive overflødige, og deres ‘firmaer’ vil lukke ned, så der vil værre færre bander og bandemedlemmer grundet supply and demand. Da der ikke er noget demand efter ulovligt hash længere, vil der ikke længere være folk til at supply det. Ja, selvfølgelig vil de hårdeste af banderne stadig kæmpe om de hårdeste af stofferne, og nogle af dem der kun solgte hash tidligere vil måske overveje at sælge hårdere stoffer for at bevare deres indtægt. Men generelt bliver markedet og antallet af kunder så massivt meget lavere, at de ikke vil være i stand til at fortsætte med det de har gang i.