• @SorteKaninOPMA
    link
    830 days ago

    Jeg kan desværre ikke finde en kilde uden paywall lige nu. Men er du gal hvor er det vildt. Sådan et unødvendigt spild. Tænk hvad man ikke kunne lave af åbne, frie løsninger for den slags penge.

    Tror desuden størstedelen af de udgifter går direkte til Microsoft.

  • taanegl
    link
    fedilink
    430 days ago

    Hvor mye vil du vedde på at den mellomvaren er sånn 80% åpen kildekode og 20% kode fra selve firmaene? Samtidig har dem sikkert donert null og niks til disse prosjektene.

  • @Marand
    link
    330 days ago

    Kunne være sjovt (men nok umuligt) at finde ud af specifikt hvor pengene går hen. Selv som udvikler er det svært at holde overblik over licenser, da mange licenser først træder i kraft når man når en hvis størrelse/omsætning, hvilket det offentlige næsten altid gør.

    Og er abonementsløsninger som Microsoft Office med i listen? Det ville jeg ikke sige er licenser, men hvis det er med giver tallet mere mening imo. Det offentlige fyrer nok rimelig mange penge afsted bare på den konto (det er 100kr. per hoved i mit firma, men måske får man mængderabat).

  • Ben
    link
    330 days ago

    For dem der ikke har adgang til artiklen så er der et billede her af de samlede udgifter for regionerne. Kilde: Danske Regioner, hostet af version2.

    Regionerne udgør kun en del af den offenlige sektor, f.eks så lå kommunernes Microsoft udgifter i artiklen på mere end 530 mio. kr. I 2023.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      5
      edit-2
      30 days ago

      … En halv milliard. En halv milliard om året? Det er jo helt vanvittigt hvor meget open source man kunne støtte med den slags penge - eller lad os bare sige en tiendedel af det beløb. Og der er en ekstra halv milliard fra kommunerne oveni?

      320 millioner af de kroner til Microsoft. For hvad, Word, Excel og PowerPoint? Outlook-mails? Windows 11 licenser? Jeg ved godt at LibreOffice og Linux måske ikke er helt lige så gode/brugervenlige, men er Microsoft virkelig 320 millioner kroner om året bedre? Man kunne hyre mange udviklere til at lave forbedringer til de åbne projekter for de penge.

      • @Lodur
        link
        430 days ago

        Alle de penge til microsoft er nok til abonnementer i Azure og Microsoft 365 cloud løsninger. De er ret pebrede begge to, og jeg gætter på at kommunerne bruger det en del (dog uden nogen konkret viden om deres forbrug)

        • @SorteKaninOPMA
          link
          430 days ago

          Ja, måske. Men ja, det er en meget dyr cloud, det kan sagtens gøres billigere. Man kunne måske også overveje om ikke staten burde køre sin egen IT infrastruktur når den nu er på den skala. Eller i det mindste bruge et dansk firma til den slags.