• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    7 months ago

    Sofus123 at 2024-03-20 07:58:47+00:00 ID: kvpc320


    Nah, jeg laver bare en liste over folk, der har det helt ok med, når der ingen betjente er🥳 lidt alternativ indkomst er vel fint.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      7 months ago

      WolfeTones123 at 2024-03-20 08:03:45+00:00 ID: kvpcggd


      Du angriber et argument, der ikke er blevet lavet. Argumentet er, at vi ikke bør have en bestemt institution, hvis vi skal tvinge folk til det, hvad enten det er soldater, betjente, sygeplejersker und so weiter.

      Du lægger så op til, at vi i så fald ikke ville have noget politi, men når det jo rent faktisk ikke er en institution, vi ikke tvinger nogen til at arbejde i, så er det jo et skodargument.

      Jeg tror såmænd heller ikke, du er uenig i det med politibetjentene, hvis du lige kravler ned fra det hjørne, du er ved at male dig op i. Synes du fx, at tvangsindskrevne politibetjente med udstrakt voldsmonopol lyder særligt fedt?

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        7 months ago

        Sofus123 at 2024-03-20 08:29:43+00:00 ID: kvpeeik


        Og en ekstra tilføjelse, så er der problemet i at både starter på denne kommentartråd, bruger værnepligt og soldat som synonymer, hvilket de ikke er. Artiklen er baseret på værnepligt. Hvilket giver et noget mudret billede.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        7 months ago

        Sofus123 at 2024-03-20 08:14:55+00:00 ID: kvpdays


        Ok, så lad mig svare oprigtigt på det første. Ja, jeg ser værnepligtig som en nødvendighed. Ja jeg mener det skal dække begge køn. Ja vi har nogle funktioner i samfundet, som er kritiske, som skal dækkes, dog skal det altid løses uden tvang hvis muligt. Dog er der markant forskel på værnepligt og civile fag. Jeg skrev det for at provokere. Nogle ting skal der findes en løsning på.

        Om man vil det eller ej, så er verden er voldsomt sted. At give alle danskere en grunduddannelse, hvis der skulle opstå krig, ser jeg som en nødvendighed for en sikker fremtid. Om det er sanitet, Beredskabsstyrelsen mv, så er det alle erhverv, som kan blive nødvendige. Hvordan det skal foregå er så en helt anden debat. At alle skal ud 11 måneder, vil dog være overkill, da der er mange funktioner som skal dækkes, og som tager mindre tid at give en grundforståelse i, hvis der senere skulle opstå et behov for at forberede folk.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          7 months ago

          WolfeTones123 at 2024-03-20 09:20:54+00:00 ID: kvpi9a3


          Generelt er jeg stor modstander af den her måde at føre en nødvendighedens politik, som ikke må eller kan anfægtes, for så dør baby bliver Danmark invaderet.

          Kigger vi på værnepligten, så er den i Europa en undtagelse, mere end den er en regel. Lande som Polen, Rumænien, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn har fx ingen værnepligt, og jeg tror, det er de færreste, der vil påstå, at de ikke kender til russisk aggression eller forstår, at “verden er et voldsomt sted”.

          Præcis på samme måde, som vi ikke tvinger folk ind i andre samfundskritiske opgaver, bør vi ikke tvinge folk til at bære våben.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            7 months ago

            Sofus123 at 2024-03-20 09:35:51+00:00 ID: kvpjg32


            Du må da gerne anfægte det. Jeg er selv ret liberal hvad angår personlig frihed. Der er dog nogle steder, jeg ser tvang som en nødvendighed. Det gælder bare om at lade det være til så lidt gene som muligt, og værdien af det skal være stor. Derudover skal det kun bruges til absolutte nødvendigheder. Det er også tvang, at børn skal have undervisning, udbyttet opvejer dog tvangen.

            Det er selvfølgelig også med nuancer. Det vil være unødvendigt tvang, at alle skulle ind i den normale værnepligt, og aftjene som grøn fodtusse. Det er der ikke er behov for, og derfor må det heller ikke ske.

            Jeg så dog gerne, alle skulle igennem en omgang førstehjælp, undervisning i kommandovejen ved evt krisesituationer og lignende. Det burde ikke tage meget mere end en uge, alt efter hvilket niveau man går efter. Det er kun et tænkt scenarie, og der er som sagt mange flere nuancer i det. Dette blot som et eksempel. Naturkatastrofer kommer vi nok til at se flere af, og der er en fordel, at evt kunne trække på civilbefolkningen.

            At andre lande ikke gør det, kan jeg ikke se som et argument imod. At vores politikere dog er så snæversynet, at det kun angår krig, og sikkert for at få flere soldater, er jeg også stærk modstander imod.