Hvad er Jeres tanker om det her? Skal firmaet som “ejer” affaldet bare æde regningen for at bortskaffe det, eller bør kommunen tage regningen så affaldet kan afskaffes hurtigst muligt?

  • @CrateDane
    link
    dansk
    21 year ago

    Det lyder som om kommunen har hovedparten af ansvaret for at det ligger der ulovligt, så mon ikke de skulle tage at agere lidt mere proaktivt. Og mærkeligt at brandvæsenet ikke vil være opmærksomme på det.

    • GreasecatOP
      link
      dansk
      11 year ago

      Tja, affaldet blev flyttet til marken uden det store hensyn til lovhjemmel, da flytningen var en del af slukningsarbejdet. Kommunen bør have været bedre til at holde øre i fjernelsen; enig.

  • Kresten
    link
    dansk
    21 year ago

    Tænker at affald, uanset typen, vel bare skal følge de regler der er for afskaffelse af affald, så det hverken er billigere eller dyrere at skille sig af med asbest affald.

    Skimmede artiklen, vil ikke udelukke jeg misforstod opslaget

    • GreasecatOP
      link
      dansk
      21 year ago

      Problemet i en nøddeskal er at firmaet som ejer affaldet har til d. 19, til at fjerne 4000 tons brandaffald som indeholder mindre mængder asbest.

      Indholdet af asbest gør at affaldet er klassificeret som sundhedskadeligt, og kan derfor ikke behandles som regulært affald.

      Dette gør at både firmaet og kommunen har svært ved at finde aftagere, og det har resulteret i at affaldet har ligget og kogt på marken i over halvanden måned, og så sent som i denne weekend selvantændt 2 gange.

      Lokale borgere er utrygge både pga. brandfaren men også det sundhedsskadelige aspekt, og som det ser ud aktuelt, kommer der ikke til at ske det store med affaldet.

      • Kresten
        link
        dansk
        11 year ago

        Okay, det giver bedre mening nu