• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    Ok-Map1446 at 2024-02-14 17:06:10+00:00 ID: kqep8qh


    Vi var hverken på røven, blødte penge eller var ved at gå konkurs. Det var vi faktisk rigtig mange der ikke var. Der er op og nedture i de fleste brancher - det er ikke ensbetydende med vi var ved at gå konkurs. Og med de personlige konsekvenser der var (og stadig er) ved det her, så vi jeg gerne understrege at det her IKKE! var det bedste der var sket for os. Det er ventetiden på erstatningen mens farmene forfalder heller ikke. De medarbejdere vi havde fra Østeuropa fik bestemt ikke lav løn. De fik noget mere end hvad mindstelønnen er mange steder. Grunden til at det var mere attraktivt at ansætte folk fra Østeuropa, var at de ville arbejde (og uden brok over jord under neglene) modsat mange danskere.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      MrBlaumann at 2024-02-14 18:13:38+00:00 ID: kqf0y0n


      De fik noget mere end hvad mindstelønnen er mange steder. Grunden til at det var mere attraktivt at ansætte folk fra Østeuropa, var at de ville arbejde (og uden brok over jord under neglene) modsat mange danskere.

      Wuaw en omgang lort at fyre af.

      Mindstelønnen mange andre steder?? Altså… mindstelønnen i Polen? Hvad i alverden er det for en ting at prale med.

      Gad vide hvorfor de ikke vil brokke sig over “jord under neglene” (som jeg tænker er jysk slang for at deres arbejdsforhold er rent lort). Det skulle vel aldrig skyldes at de ikke har en fagforening, der kan kæmpe for deres rettigheder.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        Ok-Map1446 at 2024-02-14 19:17:48+00:00 ID: kqfbewf


        Over mindstelønnen for faglærte for landbrug i 3F’s overenskomst i DANMARK. Jeg aner sguda ikke hvad mindstelønnen er i andre lande. Arbejdsforholdene var på vores farm (for jeg kan udelukkende tale ud fra vores egen) var ikke det rene lort- det var netop derfor det var de samme der kom tilbage år efter år. Når de der arbejdede der fast, flyttede tilbage til deres hjemland (som regel efter mange år) kom de efterfølgende tilbage hvert år i sæsonerne. Fagforening (tænker Sjællands slang for at vi har brug for vores mor til at forhandle ordentlige vilkår for os i stedet for at tale og forhandle om tingene selv). Det er selvfølgelig altid nemt at sidde på den anden side af skærmen og udtale sig om noget man tydeligvis ikke aner en noget om.