• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    Lindylium at 2024-01-10 14:08:52+00:00 ID: kh7hktd


    Og du synes det er bedre at det dermed istedet baseres på hvem man kender og hvilke connections man har? Jeg gør ikke. Vores forening har frit salg og høj valuarvurdering , men det er stadigvæk meget meget få andele der pt annonceres nogen steder, langt de fleste sælges i folks netværk. Foreninger på offentlig vurdering (pre-2024) eller endda anskaffelsesværdi hvor man kan købe en andel for en bøjet fem-øre er det jo endnu værre. En pris er et objektivt mål, og bondetampen der er kommet ind med 4-toget med pengepungen fyldt fra roelugningen står på den måde ikke dårligere stillet end venner og bekendte af dem der er inde i varmen.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      Hatfullofsky at 2024-01-10 14:23:10+00:00 ID: kh7jnob


      Jeg er selvfølgelig primært fan af foreninger med offentlige ventelister og bopælspligt, så det er muligt for alle at komme ind med de rigtige forudsætninger. Dem er der heldigvis stadig nogle af.

      Det sagt mener jeg enhver model der tillader ‘almindelige mennesker’ at bo i byen er bedre end enhver model hvor de eneste der kan købe boliger er folk med 5 millioner på bankkontoen i forvejen. Jeg synes generelt det er lidt at pisse på folk at have fået en unik mulighed for at komme ind på et presset boligmarked, og så ikke give den fordel videre til andre.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        Lindylium at 2024-01-10 14:29:24+00:00 ID: kh7kl6w


        Bestemt, bestemt. Der er et specielt sted i helvede reserveret til andelshavere der har købt deres andel til 5-10k og så med glæde stemmer for valuarvurdering udført af Vismann Consult. Nu er der næppe mange andelsforeninger, hvis overhovedet nogen, der ikke har bopælspligt. Men måske tænkte du på mulighed for forældrekøb. Nu har de fleste andelsforeninger jeg kender der opererer med ventelister en adskillelse af interne og eksterne lister, og også mange hvor den eneste måde at overhovedet komme på en liste er at være relateret til, eller kende en andelshaver.