• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    hibernating-hobo at 2023-09-21 17:52:58+00:00 ID: k1lfdtd


    Ja, lige netop. Der har lige været en runde paniske skingre skolemøder omkring SKÆRM. Hvor det sjovt nok er forældrene til de unger som taler mest om fortnite og roblox, som hyler højest.

    Mine unger har aldrig haft et problem med at lægge ipad ned, slukke for xboxen eller youtube, hvis vi bad om det. Men vi har netop ikke ladet dem hoppe med på dopamin vognen med nogle af de spil, som er designet af psykologer til at være mest afhængighedsskabende (it’s a thing, google it).

    Hold dem nu væk fra fortnite, roblox og de andre spil med virtuelle valutaer og konstante korte positive feedback loops, dvs. dopamin fælderne. Selvfølgeligt er de skadelige, de er designet til at hooke, selvfølgeligt får I nogle unger, som syntes virkeligheden er kedelig til sammenligning.

    I kan sagtens finde nogle indie-spil, som ikke er lavet med henblik på at malke spillerne eller spillernes forældre, eller bare lad dem bruge ipaden til garageband, eller tegne, eller at lave perleplade designs, eller duolingo, aktiviteter som udvikler dem uden at overstimulere.