• Nioxic@lemmy.dbzer0.com
    link
    fedilink
    English
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Men forskerne kan se nu, at forsøgsmedicinen hos nogle patienter booster immunforsvaret, så det undertrykker virus på samme måde, som hvis de fik den daglige medicin.

    I det seneste forsøg virkede det på en tredjedel. Men nogle har helt kunnet undvære deres almindelige hiv-medicin i nu foreløbigt 1,5 år. Deltagerne kommer fra Danmark, Norge og Australien.

    • Skal vi finde den hellige gral og den definitive hiv-kur, skal det jo gerne virke på op mod 100 procent. Men vores resultater giver klart grobund for optimisme, siger Ole Schmeltz Søgaard.

    Næste skridt bliver et stort britiskledet forsøg, som er en overbygning med optimerede antistoffer, der virker endnu længere.

  • CrateDane
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Det er et virkelig spændende og lidt overraskende resultat.

    Det lidt ærgerlige er så, at monoklonale antistoffer er en relativt dyr type medicin at producere. Man kan godt frygte lidt, at det her bare i endnu højere grad gør AIDS til noget afrikanere dør af, mens folk i Europa og Østasien etc. kan leve stort set som normalt (eller måske en dag helt kan blive helbredt).

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Men hvis du faktisk bliver helbredt og du ikke behøver at tage medicin mere, vil det så ikke over tid være billigere? Uanset hvor man bor

      • CrateDane
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Potentielt jo, men i fravær af genredigering tror jeg man skal behandles gennem længere tid før det kan føre til at man er helbredt.