Jeg er generelt for privatliv og imod overvågning. Det tror jeg også mange herinde er.

Dog kan jeg godt blive lidt i tvivl om hvor grænsen går når jeg læser om terrorangrebet der var planlagt mod Taylor Swifts koncert i Wien.

Med hjælp fra internationale partnere lykkedes det at afværge terrorangrebet. Det fortalte den østrigske indenrigsminister på pressemødet.

- Efterforskningen blev hjulpet betydeligt af internationale partnere, da vores lovgivning forbyder at overvåge Messenger-beskeder, sagde indenrigsministeren Gerhard Karner og tilføjede:

- Situationen var alvorlig og er alvorlig. Men vi kan også sige: En tragedie blev afværget.

Så, hvis jeg læser det korrekt, så er overvågning af Messenger ulovligt i Østrig, men ikke i de andre lande som Østrigs politi arbejder sammen med. Og det er gennem dette samarbejde med de andre lande at man har fundet frem til terroristerne. Altså har Østrigs partnerlande overvåget Messenger på Østrigs vegne, kan man sige.

Hvis ikke den overvågning var på plads kunne det have været et terrorangreb vi hørte om i nyhederne i stedet for afværgelsen af et terrorangreb. Og så kan jeg jo godt blive lidt i tvivl om overvågningen er så dårlig endda.

På den anden side kunne terroristerne jo lige så godt have brugt en end-to-end-krypteret tjeneste, som fx Matrix eller krypteret email for den sags skyld. Det var de så (heldigvis) ikke kloge nok til at have tænkt over. I det tilfælde ville mere overvågning ikke have hjulpet noget.

Hvad tænker i omkring det?

  • Limfjorden
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    4
    ·
    1 month ago

    Det er pudsigt at man kan overvåge Messenger stadig. Blev det ikke for nyligt opdateret til at være E-E-krypteret som standard? Jeg er selvfølgelig godt klar over at det er closed-source, så vi ved ikke hvordan det virker. Det kan bare være en mærkat uden nogen funktion. Eller også er der en bagdør, som politiet kan bruge. Uanset hvad, så er det ikke det brugerne af Messenger har fået at vide.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 month ago

      Jeg mener de udfører en form for client-side overvågning. Altså det er end to end encrypted, men klienten du bruger til at chatte med holder måske øje med specifikke termer og sender så en advarsel eller noget til myndighederne hvis der er noget.

      Så ja… “end to end krypteret” er måske så meget sagt.

      • smpl@discuss.tchncs.de
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        4
        ·
        1 month ago

        Ligegyldigt hvad man kalder det så har Facebook fuld kontrol over alle “ender”. En lille meget målrettet opdatering og vupti.