• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    13 months ago

    dolle at 2024-03-24 14:46:02+00:00 ID: kwcf53x


    Du misforstår, jeg vil gerne minimere antallet af folk der kommer til skade ved eksempelvis rygning eller stoffer, men mener oprigtigt ikke at et forbud hjælper her, men at det derimod gør det værre. Samtidig mener jeg også at den personlige frihed bliver krænket, men det er egentligt irrelevant for argumentet om skadesreduktion som går på at et reguleret salg vil være sikrere end at overlade det til det sorte marked.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      13 months ago

      italiensksalat at 2024-03-24 14:50:05+00:00 ID: kwcfrk4


      men mener oprigtigt ikke at et forbud hjælper her, men at det derimod gør det værre

      Hvordan det?

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        13 months ago

        dolle at 2024-03-24 14:59:48+00:00 ID: kwchaqn


        Ved at forbyde lovligt salg frataget staten også sin egen mulighed for at styre hvordan det salg foregår. Unge vil købe cigaretter af pushere på Snapchat, og disse vil også ofte sælge andre ting. Der vil ikke være kontrol med alder, og der vil ikke være kontrol med kvalitet og renhed af tobakken. Tobak er ikke sundt, men jeg forestiller mig at der stadig er kontrol med grænseværdier for pesticider og andre giftstoffer, men det kan man godt glemme på det sorte marked (det har været et problem med illegal vape-juice med THC ved jeg).

        Et forbud er ikke at tage ansvar, det er fralæggelse af ansvar. Det samme gælder sådan set for stoffer: Hvis en person har sat sig for at tage eksempelvis MDMA, så er det i en verden hvor stoffet er forbudt virkelig omstændigt at tage det på en sikker måde. Du skal finde en der sælger det i ren form, du skal sende det til analyse på et laboratorium, og du skal anskaffe dig en vægt der er præcis nok til at måle en dosis op der ikke er farlig for dig. Hvis det kunne købes på et reguleret marked er alt dette reduceret til et enkelt skridt bestående af at man køber en verificeret ren, afmålt dosis. Der er i udlandet arbejde for at gå denne vej, se feks organisationen “Anyone’s Child” i England som består af pårørende til unge der er døde af stoffer, men hvor disse dødsfald kunne være undgået hvis de havde skaffet dem via et reguleret marked.

        • DannebotOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          13 months ago

          italiensksalat at 2024-03-24 15:42:01+00:00 ID: kwco11r


          De folk der ryger i dag ryger 10-20 per dag.

          Jeg vil tvivle meget kraftigt på at vi får unge der opsøger pushere for at købe cigeretter i en verden hvor salget ellers er forbudt. Hvor vil du ryge dem henne? Derhjemme? Indenfor? Nej vel. Udenfor hvor alle kan se dig? Det er trods alt noget andet end at tage en pille.

          Forbud vil gøre det sværere at få fat i at starte en vane og det er det der skal til sundhedsmæssigt.