• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    13 months ago

    nullenatr at 2024-03-24 10:57:20+00:00 ID: kwbnpvt


    Jeg mener personligt heller ikke, at et forbud er vejen frem - men når det så er sagt, så hader jeg når folk rationaliserer rygning (eller generelt en usund livsstil) med at “arh jeg vil jo heller ikke leve til jeg bliver 100. Så vil jeg hellere drikke og ryge og kun blive 75”, med den forventning om at de er sunde og raske indtil de pludseligt sover stille ind som 75-årige. Jeg har set et hav af mennesker i midten af 60’erne, som ser mere medtagede ud end sundere folk på 80.

    Ikke for at sige, at man så skal droppe alle de sjove ting helt og holdent, og leve et kedeligt liv til man fylder 100, men man kan jo leve med mådehold.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      13 months ago

      PrinsHamlet at 2024-03-24 11:17:41+00:00 ID: kwbpidu


      Ja, pointen er jo netop at for at 16.000 mennesker kan dø hvert år, så er der et meget større antal der lever med KOL, kræft og andre sygdomme, der reducerer livskvaliteten massivt. Ideen om at “det skal man da bare have lov til” forekommer mig at være misantropisk, simpelthen.

      Jeg har bevidst ikke brugt samfundsomkostningerne som argument, det handler om unødvendig lidelse og død. Har man overhovedet et samfund eller en civilisation, hvis man mener at selvdestruktion (er rygning nu også det, producenterne ved jo godt, hvad de laver) er den enkeltes sag?