• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    14 months ago

    BuriedStPatrick at 2024-03-18 23:29:37+00:00 ID: kvjso9v


    Vi har mennesker i Danmark, der går ind for, at staten Israel skal udslettes. Og der siger vi bare: sådan nogle mennesker synes vi ikke skal have et dansk statsborgerskab.

    Jeg kan slet ikke tage noget af det her seriøst. Hallo, verden til Inger! Har du fulgt med på det seneste? Det eneste, der truer Israels eksistens lige nu er sgu Israel selv, hvis de bliver ved med det blodbad af en kampagne. Vesten har en udsædvanlig stor tolerance for det her — lad os kalde en skovl en skovl — folkemord pga. historisk antisemitisme. I en verden, der gav mening, ville vi alle se det fundamentale problem som af præcis samme skuffe, hvor rollerne bare er skiftet lidt ud.

    Selvfølgelig opildnes radikaliseringen, det er en naturlig konsekvens af vestens manglende rygrad til at stå op for humanisme på alle fronter. Stater er fundamentalt set et monopol på vold. Og Israel har da gjort sit for gøre det til kende. Så ja, jeg kan sagtens anderkende Israels eksistens, men ingen stater har en fundamental “ret til at eksistere”. Menneskerne, der bor i Israel har ret til et meningsfuldt og fredeligt liv, ligesom dem i Gaza har ret til det samme. Det er det, jeg mangler at få anerkendt med politisk aktion.

    Vi tager slet ikke noget af det her seriøst nok. Det er bare brikker på et brætspil for folk som Inger Støjberg.