• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    15 months ago

    MissDeconstruction at 2024-02-11 09:42:19+00:00 ID: kpwpcsj


    Som du måske kan mærke er jeg rimelig passioneret omkring det her emne.

    Ja, den del er ligesom ret tydelig ;)

    “pigen der ikke ville dø”

    Ja, jeg har sat mig rimelig meget ind i den historie, måske ikke lige på den måde som du tror. Jeg har en interesse i det psykologiske spil omkring datteren, familien, lægen og DR. Hvilke påvirkninger det har haft og hvordan de klarede presset både i situationen og efterfølgende. Organdonation var ikke en del af hvorfor jeg satte mig ind i historien om “Pigen der ikke ville dø.”

    Døden

    Vi har gennem tiderne defineret død på forskellige måder. For ikke så mange år siden (2005) var man først død, når hjertet var stoppet med at fungere. Men pga det gav problemer med transplantationer, så man forandrede reglerne og så man nu kan blive erklæret død hvis lægen erklære en hjernedød.

    Jeg er uenig i den definition, jeg mener at hjertet også skal være stoppet med at slå før man er død. Det er en filosofisk diskussion.

    Det har intet med “Pigen der ikke ville dø” at gøre. Det er min måde at anskue verden på lige nu og derfor er det vel rimeligt at jeg vælger at jeg ikke kan bruges som organdoner i det spil, hvor staten forsøger at tage ejerskab på min krop før jeg mener at jeg er død.

    Livet

    Jeg er enig med dig i at man skal leve sit liv og ikke vente på døden kommer, men derfor må man godt overveje hvilke dele døden medfører og hvordan man stiller de mennesker som man efterlader.

    Vi står på hver sin side af dette forslag, hvor vi vejer årsagerne til, hvorfor vi vælger den beslutning som vi vælger, forskelligt.