• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    ardavei at 2024-01-10 20:47:05+00:00 ID: kh9f9jb


    Altså, jeg tror ikke at Eske selv ville være uenig i, at Svante Pääbo har været den mest grundlæggende forsker inden for aDNA. Jeg mener selv at prisen skulle være delt med Eske og/eller Reich, siden de har brug Pääbos metoder til at gøre de mest banebrydende fund. Men hvis jeg kun kunne give den til en, ville det helt sikkert være Pääbo.

    Så er Reich så irriterende på alle mulige andre måder. Blandt andet at han - i skærende kontrast til Eske - ikke har nogen radioen respekt for indfødte folk. Det ændrer bare ikke på at han er en banebrydende forsker, som skriver virkelig godt.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Worsaae at 2024-01-10 21:00:12+00:00 ID: kh9hpdk


      Eske skulle som minimum have delt nobelprisen. Det er, for mig at se, en kende latterligt at Svante får den for, bl.a. at kortlægge neandertal-genomet når Eskes gruppe er den første til at sekventere et helt genom fra et forhistorisk menneske overhovedet.

      Det mener jeg er en større enkeltstående bedrift. Det var grundlæggende banebrydende.

      At sekventere neandertal-genomet var efterfølgende et selvfølgeligt skridt videre (og en stor bedrift). Men alene det faktum at Eskes gruppe kom først med det første forhistoriske genom fra Homo-slægten mener jeg burde have været en vinder eller nok til at dele den.