• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    de_matkalainen at 2024-01-07 14:21:47+00:00 ID: kgqdwe7


    Nej, det virker. Desuden vil ansvaret komme over på forældrene, som lettere kan styre hvor meget de unge skal drikke.

    I Sverige har de slet ikke de samme problemer og unge begynder at drikke senere. Der kan man først købe alkohol som 20-årig i Systembolaget og som 18-årige på resturanter og barer.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Limp-Munkee69 at 2024-01-07 23:42:08+00:00 ID: kgt45g3


      Bor du i København? Fordi huld nu kæft hvor har jeg mødt mange mindreårige svenskere der bare tager herhen og drikker sig bankelamme. Det samme ville ske. Danske unge ville bare tage hvorhen det var muligt for dem at købe alkohol. Eksempelvis Tyskland.

      Samtidigt, jeg har købt lidt for mange flasker vodka som 16-årig til at tro at unge faktisk ville begynde at drikke mindre. Det er simpelthen bare indbygget i vores kultur, på en måde som det ikke er i Sverige. Abe ser, abe gør. Unge ser store søskende drikke sig bankelamme og når de er samme alder skal de jo gøre det samme.

      Som 10 årig glædede jeg mig til at blive som de unge idioter der rændte rundt i parker med øl. Fordi kæft de havde det sgu da mega sjovt. Jeg vil gerne have det sjovt også.

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        de_matkalainen at 2024-01-08 03:11:33+00:00 ID: kgu5mqm


        Nej, jeg bor i Sverige. Det er på ingen måde mit indtryk at svenske unge valfarter til Danmark for at drikke. Og de der gør kommer primært fra Malmø. Det skyldes primært at nattelivet i Malmø er dødssygt ift. København. Alkoholpriserne er desuden ikke længere så langt fra hinanden hvis man ser på kursen, så argumentet om billigt alkohol til mindreårige holder ikke helt.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      TheBakedDane at 2024-01-07 16:20:47+00:00 ID: kgqvjvn


      som lettere kan styre hvor meget de unge skal drikke.

      Er du sikker?

      »Vi kan se et udslag blandt børn mellem 13 og 15 år, der har fået serveret alkohol af deres forældre. De er næsten dobbelt så tilbøjelige til at drikke over fem genstande på en aften mere end én gang om måneden,« siger Kypros Kypri, der er en af forskerne bag studiet.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      VisibleSkirt8556 at 2024-01-07 14:25:14+00:00 ID: kgqecpf


      Nej det gør ikke

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Martin8412 at 2024-01-07 15:47:27+00:00 ID: kgqq8ws


      Jeg sælger så gerne alkohol til unge mod et markant premium på prisen.

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        de_matkalainen at 2024-01-07 15:57:50+00:00 ID: kgqrvms


        Hvis du vil være kriminel, så ja.

        • DannebotOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          Limp-Munkee69 at 2024-01-07 23:45:21+00:00 ID: kgt4rgp


          Jamen altså, det er sgu ikke nemt at slippe afsted med at købe alkohol i Netto når man er for ung. Virker den ene netto går man til den næste. Og hvis ikke den, så går man til kiosken nede på hjørnet hvor Yousef ikke stiller spørgsmål for en lidt for dyr flaske vodka.

          Unge vil drikke, og hvad de vil gør de. Det er simpelthen ikke noget et forbud kan stoppe.

          • DannebotOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Haildrop at 2024-01-08 00:15:25+00:00 ID: kgtadt8


            Mens man er i gang kan man fint forbyde salg af spiritus i normale butikker, og sælge det i statsejede boder der lukker senest klokken 18. Her ville der også være god kontrol af id af alle, ligesom de gør det i alle vores nabolande: Island, Sverige og Norge

            • DannebotOPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              Limp-Munkee69 at 2024-01-08 01:09:31+00:00 ID: kgtk2ys


              Jeg kan love dig at laaaangt de fleste danskere ikke ville finde sig i de forhold.

              Nu er jeg selv Islænding, og det er sgu heller ikke særligt populært deroppe, det system.

              Svenskerne flygter i massevis til Danmark netop for at kunne købe alkohol billigt, og så er der mange af os, som simpelthen bare nyder at vi ikke skal gå afvejes for at få råd til, og få fat i spiritus. Mange har ikke fri før 18, så hvorfor skal det lige pludselig gøres dem til kæmpe besvær at få fat i det.

              Samtidigt, så ville unge jo bare få storesøskende og ældre venner til at købe spiritus til dem, og igen, så vil Yousef nede på hjørnet altid have spiritus til salg om det er lovligt eller ej.

              Hvis unge vil drikke, så er der intet i verden der kan stoppe dem. Og flere restriktioner vil KUN gøre det farligere for dem. Jo mere kontrol man prøver at påtvinge sig situationen, desto mere kontrol mister man over situationen.

              • DannebotOPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                Haildrop at 2024-01-08 01:14:07+00:00 ID: kgtkw1o


                Jeg er ikke enig, det er de samme argumenter der blev brugt hver gang rygeloven blev strammet, og over 50% af alle voksne danskere røg da det var på det højeste i midt 70erne, i dag er det omkring 15% af voksne danskere. Kulturændringer tager tid, og lovgivningen må bane vejen.

                • DannebotOPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  Limp-Munkee69 at 2024-01-08 01:21:24+00:00 ID: kgtm6nk


                  Jeg tror bare simpelthen ikke at man kan sammenligne cigaretter med alkohol. Fordi, 1. De gør ikke alkohollen dyrere, de tilføjer bare flere restriktioner.

                  1. Cigaretter er bare pp ingen måde nær så hårdt, sammensmeltet en del af den danske kultur. Cigaretter som vi kender dem er knapt 100 år gamle, og tobak blev først udbredt iblandt almene borgere i Europa indenfor måske, de sidste 300 år.

                  Alkoholen har altid været en del af kulturen herhjemme. Det er en kernesten i den danske hygge. Fjerner du alkohol mister du simpelthen bare noget i den Danske kultur som du ikke mister af at fjerne tobaksprodukter. Hvis man ikke vil give sine børn alkohol, eller hvis man ikke vil drikke skal man være mere end fri til det, men lad for guds skyld være med at fjerne muligheden for andre.

                  Hvis man faktisk skal komme et problem til livs, så er det slet, slet, slet ikke igennem restriktioner at man gør det, men med uddannelse og dialog. Det ene er aggressivt og ineffektivt. Det andet hjælper faktisk og ingen bliver gjort til fjenden.

                  At skærpe alkoholregler har altid været en dårlig idé. Alle steder med strænge alkoholregler opstår der intet et usikkert sort marked, eller folk tager i massevis til nærliggende lande hvor reglerne ikke er ligeså stramme. Ergo, den enorme mængde svenske unge der stormer København hver weekend i søgen på billig sprit. Gør vi det samme herhjemme kan jeg godt love dig for at grænselandet i Jylland bliver forvandlet til et område af stive spader der går of brækker sig så langt øjet rækker. Tyskerne kommer til at opfinde 15 nye bandeord for danskere. Forbud løser ikke problemet. Det rykker det bare andetsteds.