• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Smiling_Wolf at 2024-01-07 12:07:52+00:00 ID: kgpz94f


    Hvilke faktiske muligheder, var det man har haft, som havde løst de store problemer - uden at man havde tabt eller forsinket de fremskridt man har gjort i forhold til bekæmpelse af fattighed og børnedødelighed?

    Det her et meget klassisk eksempel på den holdning vi Danskere har. Vi vil da hjertens gerne fikse alverdens problemer, klare klimakrisen, redde Ukraine og skabe fred i mellemøsten- men altså, det må bare ikke lige koste noget. Bliver “bekæmpelsen af fattigdom” (læs, middelklassens vækst) sat på pause? Nej puha, så må vi hellere lige støtte olie industrien de næste halvtreds år, selvom vi godt ved at det får konsekvenser. Vi kan jo ikke tvinge anstændige middelklasse liebhavere til at tage offentlig transport. Utænkeligt!

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Astroels at 2024-01-07 12:36:26+00:00 ID: kgq1wgq


      Andelen af folk i verden der lever i ekstrem fattigdom (2,15 dollar om dagen), er angivelt gået fra 37% i 1990 til 9% i 2019.

      Det ville være spændende, hvis du frem for dine bemærkninger om den danske middelklassesvækst, ville komme med et bud på hvordan det skulle have været opnået, hvis ikke det havde været for billig fossil energi.

      Vi kan så samtidig more os over, at de forkætrede boomere kørte mindre i bil, fløj mindre og boede mindre, købte mindre elektronik; mens vi i al vores ungdommelige godhed kan svælge i hinandens gode intentioner og lidt mindre kødforbrug.