• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    anonspas at 2024-01-07 10:52:00+00:00 ID: kgpss7q


    Det er en fejltolkning at man ikke kan have løst de problemer og så samtidig bevaret en social bevidsthed.

    Den største og første løsning ville nok være ikke at give efter for 80’er 90’ernes ligegyldighed omkring alt andet end sig selv. Men på det tidspunkt så kunne boomerne og Xerne, se dem selv få et billigt hus, positioner på arbejdsmarkedet hvor de bare skulle følge den blomstrende kapitalistiske økonomi og så lukke øjnene for at Alle (og ja det var ALLE) langtidsprojektioner som fortalte at man øgede uligheden og klima trykket. Det kapitalistiske projekt var forfejlet før det overhovedet startede og i lod det stadig overtage.

    Hvad i boomere faktisk skulle have gjort er at være opmærksomme og så gå til tænderne på de politikere der gjorde alt for at “skabe mere frihed” på samfundets omkostning. De havde den vildeste vækst periode i 60-70erne, hvor man efterfølgende kunne have gået den sociale vej, men i stedet valgte man den kapitale. Nutildags er der så massere af penge i samfundet, men ingen sammenhold eller håb om at vi kan komme tilbage på sporet hvor der er store offentlige institutioner der forsikrer borgerne om de basale nødvendigheder for at kunne leve et godt liv.

    Hele frameworket omkring samfundet er nu en stor cancer svulst der er blevet terminal, da den ikke blev fjernet mens den var i sit begyndende stadie.

    Siger ikke at der ikke er en del fjolser i de yngre generationer, der fortsætter i det spor. Andelen er bare ikke den samme, tilnærmelsesvis.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Astroels at 2024-01-07 11:09:59+00:00 ID: kgpu957


      Så hvad var det konkret man skulle have gjort anderledes og hvornår?

      Stemt nej til EF?

      Have sagt nej til arbejdsmarkedspensioner?

      Brugt flere penge på forsvaret op gennem 10’erne?

      Det virker som påfaldende nuanceforladt fortælling, du opstiller, hvor du er meget overbevist om at nogle har gjort nogle andre fortræd, men ikke rigtig gider berige os med din indsigt i, hvad det var nogle rent faktisk gjorde forkert.

      Rygterne om institutionernes forfald, er i min optik stærkt overdrevne - men det bunder nok ligeså meget i en nostalgisk higen efter fortid fyldt med mælk og honning, der aldrig har været en samtid, som en lidt vel pessimistisk analyse af rigets aktuelle tilstand.

      Er det her fatalistiske samfundssyn, hvor man omtaler frameworket om samfundet, som en terminal cancer svulst, et eksempel på en yngre generation der evner at se nuancerne og er kloge i modsætning til en unuanceret og dum ældre generation?