• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    riskage at 2024-01-03 18:04:47+00:00 ID: kg5n000


    er ikke anti-feministisk at påpege at mænd på nogen områder har det værre end kvinder. Det er noget feministisk teori i høj grad beskæftiger sig med - hvordan kønstereotyper og patriarkalske strukturer skader os allesammen.

    Forklarer patriarkatteorien hvorfor det både skyldes patriarkater at mænd trives uproportionelt godt i en given sammenhæng, lad os sige højere uddannelse, historisk, men samtidig hvordan det også er patriarkaters skyld at det forholder sig omvendt i dag?

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      RubyOfDooom at 2024-01-03 18:37:18+00:00 ID: kg5sqwu


      Cliff-note version:

      Mænd klarede sig rigtig godt uddannelsesmæssigt historisk, først fordi det ikke var tilladt for kvinder at tage en uddannelse. Da det blev tilladt for kvinder var det under en forventning om kvinder ikke var nær så gode. Kvinder skulle i høj grad bevise at de høre til, hvor mænd bliver antaget at de høre til.

      Det hænger stadig væk ved i den måde vi opdrager børn på. Der bliver sat hårdere forventninger til pigers evner til at være selvstændige og arbejdsomme. Piger internatilsere presset og bliver tstræbere (flittigpiger hvis vi skal holde det kønnet), de bruger derfor mere tid på skolearbejde og er mere selvkritiske. Drenge oplever ikke samme pres og sætter ikke samme forventninger til sig selv - de tænker at det nok skal gå, mod pigernes “hvis ikke jeg er perfekt er jeg ikke noget værd.”

      Det er i hvert fald en forklaring. Der er mange faktorer der spiller ind.

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        riskage at 2024-01-03 18:44:39+00:00 ID: kg5u1of


        Det er faktisk en fin forklaring jeg godt kan acceptere, i hvert fald overfladisk uden at jeg har sat mig mere end i sagen.