• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    18 months ago

    Hjemmelsen at 2023-11-04 10:24:48+00:00 ID: k7rryw5


    Du antager at systemet ALTID er der til at redde ALLE der måtte have problemer. Dette er ikke tilfældet. Det er jo muligt at være to om at få børn, men så dør far lige pludselig. Men mor havde allerede været på sygedagpenge i de sidste 20 måneder fordi hun havde fået en fødselsdepression. Nu har hun ingen indtægt, og bliver tvunget på kontanthjælp når hendes sygedagpenge udløber. Dernæst skal hun igennem en række processer der skal godkende at hun faktisk er fattig, men indtil for ganske nylig havde familien jo indkomst, så det hele bliver lidt svært for systemet at håndtere.

    I mellemtiden går livet jo videre. Hun er måske nødt til at flytte, men hun kan ikke få en anbragt lejlighed fordi hun stadig mangler at få behandlet sin sag der skal bevise hun er fattig. Så nu må hun tage et lån for at kunne betale indskud på en mindre lejlighed, og ganske enkelt bare æde de flytteomkostninger.

    I mellemtiden bliver hun sendt i alverdens nyttejobs, der tager alt den tid ud af dagligdagen hun ellers kunne have brugt på at forsøge at få styr på alting, men nej, de få timer hun har til sig selv, der er hun nødt til at være den eneste forælder.

    Tingene er ikke så sort på hvidt simple som det sættes op. Men jo, hvis du formår at få friplads, så har du måske 5-7k ekstra, alt efter hvor meget du kan få. Denne kan du så bruge på at betale alle de andre ting som der ikke var plads til i budgettet fra før.

    Og 10.000 for en 2v er billigt i københavn. Jeg kan ikke umiddelbart se at det at være enlig forælder sender dig foran i køen i KBH. Det virker til at være muligt for studerende og pensionister, og så helt eksplicit folk der absolut ikke er på kontanthjælp, men derimod i fast arbejde.

    Når det så er sagt, så er det ikke SÅ meget billigere hvis du skulle få fat i en almen bolig i københavn. Men jo, det kan være at du kan spare en 3-4 tusind kroner ekstra om måneden der. Måske der så også bliver råd til en tur i zoo engang imellem til børnene.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      18 months ago

      SkamfuldKoedspiser at 2023-11-04 10:42:35+00:00 ID: k7rtdzu


      Hvilket beløb ville være nok?

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        18 months ago

        Hjemmelsen at 2023-11-04 10:51:52+00:00 ID: k7ru4sl


        Ingen anelse. Personligt tror jeg ikke det handler om beløb, men om at vores bureakrati skal ændres. Hver gang man laver en regel for at tilgodese nogen i en dårlig situation, så laves der 900 andre regler for at forhindre folk i at bruge den første regel hvis nu de ikke var 100 procent berettiget. Jeg tror personligt at den slags er spild af tid, og at den mængde af misbrug der ville være, ikke overstiger prisen for at forhindre det. Til gengæld ville alting være nemmere, og det ville ramme folk mindre på det mentale når de i forvejen ligger ned.

        • DannebotOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          18 months ago

          SkamfuldKoedspiser at 2023-11-04 10:58:04+00:00 ID: k7runbb


          Jeg er tildels enig.

          Men jeg mener dog at hvis vi ikke sætte grænser vil misbruget være ekstremt højt.

          Jeg synes bare ikke at det nytter noget at diskutere beløbet så.

          For mig at se handler det mest om børnene og der er det bevist med danske tal at tilknytning til arbejdsmarkedet har en langt større betydning end indkomst. Hvorfor jeg synes fokus burde være herpå.