• Limfjorden
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    3
    ·
    11 months ago

    Jeg har selv overvejet det, men jeg er bekymret for mine jobmuligheder. Jeg har en stor naturlig interesse for sprog, men jeg ved ikke hvad lingvister laver til arbejde, og det eksempel de kom med til åbent hus var en ordblindehjælper. Det er der ikke noget galt i at være, men det er bare ikke lige det jeg synes er mest spændende. Hvad arbejder du med? Har du noe andet viden om jobmuligheder som lingvist?

    • EvilCartyenOPM
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      11 months ago

      Jeg arbejder som teknisk forfatter i et softwarehus :) Altså med at scope og producere teknisk dokumentation, så ikke kernelingvistisk arbejde.

      Mine tidligere medstuderende laver mange forskellige ting, nogle forsker, nogle arbejder kommunalt med sprogtest & screening for ordblindhed, en god sjat arbejder indenfor IT i et eller andet omfand; det viser sig at de evner der gør dig til en god lingvist også tit gør dig god til IT. Der er også en del der arbejder med undervisning, eller arbejder i EU som oversættere.

    • SorteKaninA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      11 months ago

      Som datalog har jeg faktisk været ret overrasket over hvor meget sprog der er inde over programmeringssprog. Man kan gå meget dybt ned i teorien om formelle sprog, hvor sprog og beregning lige pludselig bliver det samme.

      Programmering og den slags ses traditionelt som noget der er langt fra “bløde” fag som sprogfag, men der er faktisk sammenhænge.

      Men måske er datalogi ikke noget for dig, det ved jeg ikke. Men bare noget at tænke over - der er i hvert fald jobmuligheder nok :)