• @joey_moey
    link
    411 months ago

    Interessant. Det bliver spændende om det kan ramme så omfattende, at nogle af tjenesterne vælger at lukke ned i EU, måske bare midlertidigt. Det kan jo skabe nogle åbninger for konkurrerende tjenester.

    Gad vide om det her fediverse kan drage nytte af det? Navnet i sig selv kunne jo sagtens omfatte alle mulige andre former for sociale netværk end bare en reddit-klon, og da det er open source kan man jo hurtigt tilpasse enkelte moduler eller tilføje nye. Fidusen er vel bare at de underliggende datastrukturer skal kunne håndtere mere data hvis f.eks der bliver bygget en facebook-klon. Men der mangler nok en stabil indtjeningskilde før de faste omkostninger kan skaleres op. Kan man søge EU-midler til den slags, eller er det kun engangsbetalinger?

    • @SorteKaninMA
      link
      311 months ago

      Der findes skam allerede flere forskellige Facebook-lignende software på fediverset. Men det er ikke så udbredt så vidt jeg forstår. Jeg tænker at de fleste som interesserer sig for fediverset indtil videre ikke er særlig interesseret i en platform som Facebook og/eller en platform hvor man (traditionelt i hvert fald) ikke er anonym.

      Kan man søge EU-midler til den slags, eller er det kun engangsbetalinger?

      Godt spørgsmål, ingen ide.

      • @joey_moey
        link
        211 months ago

        Du har nok ret i, at et koncept som facebook kun virker hvis man går på kompromis med anonymiteten, i hvert fald sådan som det blev slået op i sin tid. Der var det jo et værktøj til nemt at komme i kontakt med alt fra barndomsvenner, familie og hurtige damer, uden nødvendigvis at skulle slå op i de gule sider. Nu er det nogle år siden jeg selv aktivt har brugt facebook, men de sidste mange år var det begrænset til lukkede grupper og den slags, og begivenheder er nok den eneste funktionalitet jeg som sådan savner. Og ingen af de to dele kræver RL navn.

        Min tanke gik mere på om man kunne bygge videre på en fælles infrastruktur / datastruktur, hvor de enkelte moduler kan vælge til eller fra hvad der benyttes. Det kan jo i princippet blive til [ethvert socialt netværk] baseret på den samme bruger / login, og med strikse krav til privatlivets fred. Så kan feddit fortsætte som hidtil, mens fedbook tilbyder noget andet og fedtube eller fedtok tilbyder deling af hjemmevideoer.

        Det fremgår sikkert klart og tydeligt, at jeg ikke har sat mig ind i hvad fediverset egentlig er for noget. Jeg er bare en tilfældig reddit-flygtning.