SAMFUND: - Det bliver da helt ad helvede til! Hvordan har de tænkt sig, at vi skal skaffe plads til fem beholdere inde i husene?

Manden sidder bag rattet i sin bil på Godfred Hansens Vej i Aarhus Nord - en af de veje, hvor beboerne skal til at sortere mere. Alle har netop som nogle af de første fået de nye skraldespande.

Vi spørger manden om hans erfaringer. Det viser sig, at han slet ikke bor i kvarteret.

- Jeg er bare på besøg. Jeg bor i Risskov. Men jeg kan godt på forhånd sige, at jeg ikke har plads til fem affaldsbeholdere inde i mit hus. Det kommer ikke til at gå!

Uha, da.

Manden kører, inden vi når at få hans navn. Og Stiftens reportere får pulsen lidt ned - mens vi tørt konstaterer, at den nye affaldssortering i Aarhus kalder på stærke følelser. (…)

  • Viking_Hippie
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    11 months ago

    Det er et ældgammelt trick for svinende industrier og de regeringer der lefler for dem: skub alt ansvaret for klodens fremtid over på privatpersoner der ikke kan gøre nær så meget som firmaer og regeringer kan.

    Ikke nok med at folk så bebrejder dem der ikke har overskud til at sortere pizzaæsker fra papkasser i stedet for de virkelig skyldige, vi har osse alt for travlt med at sortere og skabe plads til sortering til at have tid og energi tilbage til at finde ud af hvad magthaverne gør eller ikke gør! Win/win! 😮‍💨