• SorteKaninOPMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    3 days ago

    Hvis bare det var så nemt 😅. Alle jobs er i København så flere folk flytter dertil, og dermed kommer der flere jobs i København så endnu flere flytter dertil… osv. osv.

    Jeg bliver mere og mere overbevist om at urbanisering er en skævvridende faktor i vores samfund, men jeg kan ikke rigtig se hvordan vi kan bremse den.

    Så ja, enten betal de dyre priser for at bo i København og have kort til arbejde eller få noget (lidt) billigere og brug et par timer af dit liv hver dag på at pendle 😬.

    • bstix
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      3 days ago

      Jeg ved ikke om man nødvendigvis skal stoppe urbanisering, men boligmarkedet ligner godt nok en opblæst bobbel.

      Det er vel i høj grad bankernes risikovillighed som skævvrider boligmarkedet. Hvis man begrænsede bankerne i at udlåne til de absurd dyre boliger, så ville færre investere i dem. Grænser er 80% for realkreditlån. Den burde måske have et beløbsmæssigt maksimum også.

      Derudover er det en opgave for byplanlæggere at få skabt flere blandede områder med både jobs og boliger, i stedet for bare at udvide med flere døde forstæder rundt om byen.

      • SorteKaninOPMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        3 days ago

        Din sidste pointe er en virkelig god pointe. Min personlige erfaring er at mange jobs/kontorer ligge inde i midtbyen eller meget tæt på. At få spredt det ud ville nok hjælpe på tingene. På den anden side gør det opgaven for offentlig transport sværere da man skal dække et større område. Hvis dit arbejde er tæt på København H kan du faktisk pendle fra ret langt væk og ikke have alt for meget transporttid. Men hvis du skal længere væk fra “hovedårene” så tager det lang tid og du kan ikke på samme måde komme langvejs fra. Men en del af pointen ville jo også være at man boede tættere på sit arbejde.