• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    10 months ago

    Gnaskefar at 2023-09-02 21:07:18+00:00 ID: jyuyq35


    Så synes jeg ikke, det skal være en diskvalifikation i sig selv, at det er en slice,” siger hun og tilføjer, at det kræver, at journalisterne stiller ”de rigtige og de kritiske spørgsmål”.

    Den eneste gruppe i samfundet der virker til at være mere åndsfraværende end politikerne er den triste gruppe kaldet journalister der skal holde opsyn med dem.

    Når man læser mange af deres nyheder, så er det jo rigtigt at der nogle gange bliver stillet kritiske spørgsmål, men når der så svares udenom, serveres artikel+udenomssnak og alle er blevet dummere.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      10 months ago

      SendStoreJader (OP) at 2023-09-02 21:49:49+00:00 ID: jyv566w


      Plus de taler meget mere taktik og udenoms snak end substans for de forstår ikke substansen, ligesom mange af os andre heller ikke gør eller for den sags skyld politikerne selv.

      Derfor er det bare lettere at tale om “hvem vinder” som om at det er fodbold end om hvad de forskellige lovforslag faktisk betyder.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      10 months ago

      K_K_Rokossovsky at 2023-09-03 06:14:35+00:00 ID: jywws0k


      Det er bare lidt en træls catch-22. Hvis du som no-name journalist kun stiller kritiske spørgsmål, så gider politikerne ikke stille op til interview med dig. Ikke alle kan være Deadline.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        10 months ago

        Gnaskefar at 2023-09-03 07:32:45+00:00 ID: jyx3axe


        Det er heller ikke fordi deadline altid får fornuftige svar.

        Hvad journaliststanden snart burde gøre er, at afvise at bringe historier fra politikere der leverer prefabrikeret spin, der også undgår kritiske spørgsmål ved at tale udenom, tale om noget andet så tiden går, eller afvise at forholde sig til spørgsmålet.

        Meget af politikernes succes består i deres omtale i medierne, og den positive præmis, som så ikke bliver udfordret. Tænk hvis journalister bare sagde nejtak til almindelige politikere og pludselig kun gav taletid til dem som reelt svarer på spørgsmålet. Det ville ændre det politiske klima, for de fleste politikere vil ikke kunne klare sig på sociale medier alene.

        Det er ikke kun at problem i aviserne.