• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    kakskskski (OP) at 2024-03-09 11:09:18+00:00 ID: ku214yr


    Samme logik:

    Det er kun rimeligt, at de raske skal betale for syges lægebehandling.

    Det er kun rimeligt, at familier skal betale for enliges statistiske højere anlæg til fx. psykisk sygdom, livsstilsygdomme mv.

    Det er kun rimeligt, at mænd skal betale for kvinders brystkræftsundersøgelser

    Solidaritet gavner hele samfundet. Og mon ikke der vil komme en positiv økonomisk og menneskelig effekt af, at stressniveauet i samfundet sænker sig lidt?

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      rombo-q at 2024-03-09 11:17:56+00:00 ID: ku21wcv


      Lol nej slet ikke. Raske bliver syge. Der er alle Ingen betaler til psykisksyge. Der er ingen hjælp at få. Så det argument holder heller ikke Mænd får også brystkræft og eller har de prostata som kvinder sjældent får kræft i. Har du nogle argumenter som holder så vil jeg gerne høre dem? Indtil da er det her et populistisk forslag som straffer bunden af samfundet for at få flere middelklasse stemmer. Socialiklamt. Lidt som danske spil hvor middelklassens børn går til sport betalte af socialklasse 6’s ludomaner.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        kakskskski (OP) at 2024-03-09 11:24:27+00:00 ID: ku22hkg


        Grundlæggende er vi ikke hver en isoleret ø. Vi er ligeså afhængige af familiernes arbejdskraft, som vi er af de lediges. Ligeledes er en ufaglært arbejder også afhængig af en videreuddannets arbejdskraft, fx. læger. Og vice-versa. Lige nu er det et samfundsproblem, at der ikke er nok fleksibilitet i hvordan man tilrettelægger sit private liv og sit arbejdsliv, hvorfor vi ser enorme problematikker med stress, skoleværgring og andet. Selvfølgelig kan vi undvære sølle 2 milliarder for at modvirke det.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          8 months ago

          KarmusDK at 2024-03-09 16:39:53+00:00 ID: ku39wqp


          Der er ingen lande i verden der har et fleksibelt arbejdsmarked - ingen. Det kaldes global kapitalisme. Og i Kina er arbejdsugen ikke under 72 timer i nogen sektorer. Danskere er verdens mest privilegerede folkefærd. Det er ikke en dårlig ting, men det er værd at tænke på hver gang man gør sig luftige forestillinger om at ændre verden gennem ikke-voldelige manifestationer.