• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    kakskskski (OP) at 2024-03-09 11:11:39+00:00 ID: ku204hf


    Mens statsminister Mette Frederiksen (S) længe har advaret imod konsekvenserne for velfærden, hvis danskerne arbejder mindre, går SF-formand Pia Olsen Dyhr nu i den stik modsatte retning.

    Op til SF’s landsmøde i dag lancerer hun et forslag om en rettighed til alle lønmodtagere på arbejdsmarkedet:

    Står man i en svær situation i familien, skal man i en periode på fem måneder kunne gå ned i arbejdstid fra de nuværende 37 timer til 22 ugentlige arbejdstimer. Og det skal man kunne med økonomisk tilskud fra det offentlige.

    • Der, hvor man nogle gange kommer i klemme i sit liv, vil vi gerne give folk lidt mere luft. Vi siger, man kan skal kunne gå 15 timer ned i arbejdstid om ugen, og det er fordi vi kan se, at der er nogen, der har brug for at være lidt mere sammen med pårørende.
    • Den fleksibilitet har man jo ikke, når man har en 37 timers arbejdsuge, siger Pia Olsen Dyhr og uddyber, hvad der eksempelvis skal til, for at man i en periode på fem måneder kan gå på deltid:
    • Vi foreslår at give danskerne en rettighed til i virkeligheden at kunne være hjemme sammen med deres børn, hvis de har skoleværing, eller kunne være sammen med deres pårørende, hvis de er alvorligt syge med eksempelvis kræft, eller hvis man er i fertilitetsbehandling.

    SF lægger op til, at man får økonomisk kompensation fra staten for den nedsatte arbejdstid i form af en ydelse svarende til dagpengesatsen. Men kun hvis man er medlem af en a-kasse.

    • Det vil sige, at lavtlønnede kommer til at opleve, at de får næsten hele deres løn, mens højtlønnede nok vil opleve, at de får en lønnedgang i den periode, siger Pia Olsen Dyhr.

    Yderst og aldeles almindelig folkesocialistisk W.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      TheBakedDane at 2024-03-09 11:12:30+00:00 ID: ku21f0d


      Det giver god mening, det er langt bedre end at de falder helt udenfor arbejdsmarkedet i en periode. Vi kommer tættere og tættere på borgerløn, det er skønt.